Låtskriverseminar med Bendik, Sebastian Zalo og Daniela Reyes

Sebastian Zalo, Daniela Reyes og Bendik er programposter på Norsk Viseforums låtskriverseminar 20. og 21. november.
Foto: Vilde Rolfsen / Anna Rogdeby / Ole Martin Halvorsen

Norsk Viseforum er stolte av presentere en svært spennende og stjernespekket, faglig låtskriverhelg 20. og 21. november.

Tid: 20. og 21. november (20.11 kl. 11.00-18.00 og 21.11 kl. 11.00-15.00)
Sted: Kulturhuset, Oslo (Youngs gate 6)
Enkel servering begge dager.

Påmeldingsfrist: 16. november

Kursene er gratis for medlemmer i Norsk Viseforum (pris for medlemskap er 400 kr / 50 kr for personer under 26 år). Meld deg inn her.

Låtskriverprat og minikonsert med Daniela Reyes er arrangert av Oslo låtskriverforum, en medlemsklubb i Norsk Viseforum. Dette er gratis for medlemmer i Oslo låtskriverforum (pris 200 kr / 50 kr. for personer under 26 år). Meld deg inn her.

PROGRAM

Bendik
Foto: Ole Martin Halvorsen

Lørdag 11.00-15.00
Workshop med Bendik

Sterke kontraster har alltid vært en viktig del av Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn, og såre tekster i mektig innpakning. Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester.

Siden hun gjorde sitt inntog som Bendik har Silje Halstensen, som hun egentlig heter, utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Som låtskriver har hun stor kunstnerisk bredde, og smir båndet mellom pop, elektronika og tradisjonell låtskriving på en særegen måte.

I 2017 mottok Silje Halstensen NOPAs pris i åpen klasse, og juryen skrev følgende:
Vi har å gjøre med en låtskriver som gir oss gåsehud! Her er det store og voldsomme kontraster, nesten overveldende musikalske lydbilder kledt rundt medrivende komposisjoner. Artisten roper høyt – med klump i halsen, og har en helt egen evne til å kombinere det dystre og dramatiske med et ærlig, vakkert og løftet vokaluttrykk. 

Bendik holder en spennende workshop for oss lørdag formiddag.

Kurset med Bendik er støttet av KOMP.

Lørdag 16.00-17.30:
Oslo Låtskriverforum presenterer: 
Låtskriversamtale og minikonsert med Daniela Reyes

De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første. Det er noe med de skjøre og litt vindskeive sangene som hun formidler med en kombinasjon av intens tilstedeværelse, stor musikalitet og selvsikkerhet som gjør et sterkt inntrykk på publikum. Anmeldere har skrevet om Reyes at hun kombinerer det uskyldige med det mektige i sitt naivistiske og tankefulle univers og at det låter vakkert, men også morsomt og alvorlig.

Hvordan jobber Daniela Reyes når hun skriver låter? Artisten som mottok Norsk Viseforums Artiststipend 2021, og vil snakke om sin låtskriving i samtale med Oslo Låtskriverforum.

Søndag 11.00-14.30: 
Workshop med Sebastian Zalo
Sebastian Zalo fra Horten har en sjelden evne til å balansere det såre og det selvsikre. Zalo er målrettet, hardtarbeidende og overrasket ingen da han ble nominert til P3 Gull for «årets nykommer» og Spellemannsprisen for «Årets gjennombrudd» i 2020.

Våren 2021 ga Sebastian Zalo etablerte artister og norske tv-seere hakeslepp med sine tolkninger av kjente og kjære låter i «De neste» i beste sendetid på NRK. Zalos tolkninger av Lene Marlin (Uten deg) og Sondre Lerche (To veis monolog) gir fortsatt rykninger i dansefoten og gåsehud på armen. 24 år gammel har han bevist at han er en av sin generasjons fremste formidlere. Resten er musikkhistorie – klar til å skje.

Sebastian Zalo holder en åpenhjertet workshop for oss søndag formiddag sammen med sin dyktige produsent August Stubø, kjent under artistnavnet Gus Polden.

Kurset med Zalo er støttet av Frifond Kompetanse og Aktivitet.