Månedens artist: De Ubrukelige

Mye har skjedd siden De Ubrukelige vant Artiststipendet vårt i 2019. Etter at slippturnéen fra debutplata, Sukker og margarin, ble slukt av pandemien, er duoen nå tilbake med ny plate og påfølgende turné! Knekke Knoka Brenne Bru er ute 28. april!

Foto: Anders Lillebo

Mange kjenner dere allerede som vinnere av Artiststipendet vårt i 2019, men til nye lesere, fortell litt om dere selv?

De Ubrukelige er et slags oppreisningsprosjekt for oss begge. Vi har begge tidligere spilt i band som det har gått veldig bra for, både sammen og hver for oss, men på et tidspunkt i livet satte vi musikken på vent, jobbet som psykolog og lege, og begynte å bli redde for at artistlivet var over for godt.

Foto: Anders Lillebo

Men en mørk novemberkveld på vei hjem fra jobb kræsjet vi inn i hverandre utenfor Schous Bryggerier i Oslo, etter å ikke ha sett hverandre på tre år, helt tilfeldig. Så da tenkte vi at vi fikk gripe muligheten som bød seg, og begynte å skrive sanger sammen - og så ble det veldig fint. Vi er et godt team som utfyller hverandre, med Christine som liker å skinne i front som historiefortellende, felespillende vokalist, og Hallvard som gitarorkester og musikalsk lokomotiv.

Vi henter musikalsk inspirasjon fra mange kanter. Mange synes musikken vår høres veldig fransk ut, som er veldig riktig hørt, men Hallvard som er fra Notodden, har dype røtter i både blues og folk, mens Christine har vokst opp med Kari Bremnes, Boknakaran og Nordnorsk Visegruppe. Til sammen blir dette musikk med både kyst og by, blues og Paris. Og duoen De Ubrukelige har etter hvert blitt veldig stor, med seks musikere på scenen på det meste.


Gratulerer med ny plate! Hvordan har prosessen fram mot utgivelse vært? Fortell litt om skiva!

Tusen takk for det! Det kjennes skikkelig godt å få gitt ut. Nesten hele slippturnéen til debutplata vår, Sukker og margarin, ble slukt av pandemien, så etter vi hadde deppet litt var det tilbake til tegnebrettet og øvingsrommet. Vi har gitt plata et heftig navn, Knekke Knoka Brenne Bru, så selv tittelen knaker i sammenføyningene. Der Sukker og margarin var et slags overflødighetshorn av skriveglede og kreativitet, er denne plata mer ettertenksom og alvorlig, med tekster som handler om å finne tilbake til seg selv når livet knekker på midten.

Vi tok med produsent Bård Ingebrigtsen og hele bandet til en nedlagt skolestue i august i fjor, der vi jobbet morgen til kveld og spilte inn omtrent hele plata live. Også har vi signert med et fabelaktig plateselskap som heter Olivias Rekorder, som drives idealistisk av to fine folk som er musikere selv. Det har vært gull verdt å få med flere på laget i en sånn prosess.

Foto: Anders Lillebo

Kan vi se dere noe live fremover i sommer og høst?

Om dere kan! På selveste plateslippdagen 28. april tar vi med oss hele bandet på scenen på SALT i Oslo. Vi skal besøke mange av viseklubbene i Norge, blant annet Horten, Halden, Rælingen, Stavanger, Tromsø, Salangen og Harstad. Vi gleder oss skikkelig til å vise fram det vi har jobbet med de siste par årene!

De Ubrukelige i sosiale medier:

Instagram 

Facebook

Musikkvideo Novemberskog laget av Jack Pullman og Emory Royston