Månedens visevenn: Per Aarsund

Per Aarsund er en produktiv låtskriver som har gitt ut seks album og har enda fire til på trappene. Han er opptatt av å støtte veldedige formål med musikken sin, og minnes med stolthet da gitarlegenden James Burton kom til Nordmøre for å spille gitar på noen av låtene hans. Møt månedens visevenn!

Foto: privat

Hei Per! Fortell litt om deg selv og ditt virke i visens verden!

Jeg skriver sanger i viserocksjangeren med tekster om livet, på Nordmørsk. Låtene blir spilt på radiokanaler over store deler av landet. Jeg er medeier i Ordentligradio og har blitt spilt på NRK Norsktoppen, Store Norske, Norsk på Norsk, På dansefot, samt lokal P1.

Jeg har gitt ut albumene, Fri sjel i 2009, Pil i hjertet i 2013, Stormkast 2018, Hele veien fram i 2019, Korona live i 2020 og Visa om livet 2022. Har to nye album klare for utgivelse og to album under ferdigstillelse, og første album som kommer nå til høsten har tittelen " Lykkeland". Det er produsert av Steinar Krokstad i Nidaros studio i Trondheim. Musikere der har vært Skjalg Raaen, Steinar Krokstad og Morten Skaget.

Fra Nidaros studio under innspillingen av albumet " Hele veien fram"
Fra venstre; Per Aarsund, Steinar Krokstad, Morten Skaget og Skjalg Raaen. Foto: privat

Musikere som har bidratt på albumene har blant annet vært Tommy Haltbakk, Jo Inge Nes, Mari Persen, Veslemøy Solberg, Sven Ohrvik, Arne Moslåtten, Gjermund Silset, Kyrre Sætran, James Burton, Skjalg Raaen, Steinar Krokstad, Morten Skaget.

Jeg har spilt gratis støttekonserter for å skaffe middler i en årrekke, blant annet for Kreftforskningen på St. Olavs hospital, Kreftforeningen, MOT, Leger uten grenser, Flyktningehjelpen, Røde Kors, GAPF ( gløm aldri Pela och Fadime) og Røde kors Ukraina. Jeg synes det er en fin ting å støtte opp om gode tiltak til folks beste når man er så heldig å få holde på med musikk.

Bilde fra studio, med gitarlegende James Burton. Foto: privat

Har du noen høydepunkter fra tida i visemiljøet?

Det er et høydepunkt å få spille for lyttende folk i mange settinger, både med band og solo, men å fremføre visa mi om Fadime Sahindal under Fadimegalaen på Berns i Stockholm i 2016 og under GAPFs sin konferanse mot hedersvold i Riksdagshuset Sverige i 2017 var stort. Et annet høydepunkt var å få gitarlegenden James Burton til Nordmøre for å spille gitar på noen av mine låter.

Sammarbeidet med Nidaros og Strengeleik studio og Krokstad, Raaen og Skaget har vært viktig. Det resulterte i platen Hele veien fram, i 2016 og som det snart blir to nye album.

Et annet hyggelig minne var å få en uventet hilsen for mange år siden på Myspace fra Lillebjørn Nilsen: " Fine viser her Per!"

Det mangeårige samarbeidet med musiker og produsent Tommy Haltbakk har vært viktig for meg.


Hvilke viseartister lytter du til?

Jeg liker å høre på viseartister som formidler fra hjerterota, der tekst og melodi klinger fint sammen. Jeg vil ikke trekke frem noen spesielle fordi det er så mange fine artister både lokalt her på Nordmøre, i landet og ellers i den store verden.