Etter høstens svært vellykkede UNGE VISER-konsertserie i samarbeid med Naustet viseklubb og SALT Art & Music, er vi klare for å vise fram nye, unge låtskrivere som er lyden av visa i 2023.
7. mars åpner vi UNGE VISER med Ingunn Listuen og Eir.
Ingunn Listuen får inspirasjon fra menneskene hun møter, og alle de små historiene man sitter igjen med etterpå. Hun finner stort selskap i låtskrivingen og fortellingenes univers. Håpet er at lytterne også kan finne selskap i sangene, og kanskje bli minnet på noen de er glad i.
Lydbildet er intimt og nedpå, rolig vokal og nylon-gitar, ukulele og piano. Musikalske forbilder er blant annet Regina Spektor og Joni Mitchell, såvel som norske vise-sangere som Alf Prøysen og Erik Bye.
Eir er soloprosjektet til musiker og låtskriver Eir Vatn Strøm som også er å høre i bandet Ævestaden. Hun er nå aktuell som "Årets unge folkemusiker 2022" etter at hun vant finalen i IntroFolk under Folkelarm i november og mottok 100 000 kr. av Gramo. Med dette prosjektet ønsker hun å vise hva norsk folkemusikk har å tilby og i en kombinasjon med elektronikk dannes et nytt, minimalistisk, moderne og groove-basert sound. Tekstene er gjerne sørgelige, og hun tar ofte i bruk tradisjonelle tekster og melodier. Hennes største musikalske inspirasjonskilder er Nils Frahm, Robyn, Sudan Dudan og Sidsel Endresen. Med seg på scenen har hun Jomar Jeppsson Søvik (trommer/elektronikk), Ask Vatn Strøm (gitar) og Hedda Hammer Myhre (mellotron/elektronikk/vokal). Eir sitt instrument en kombinasjon av vokal, kraviklyre, elektronikk og lys.
12. april spiller Fredrik Segelstad og Anna Rebekka
Fredrik Segelstad er en visesanger som tar tempen på det unge, søkende livet. Han har skrevet viser siden 2019, og ga ut singlene “hvis jeg får barn” og “jeg drømte at noen ville ha meg i natt” i 2019, før singelen “som den vil” kom i 2021. Han jobber for tiden med sitt første visealbum.
En ny stemme vi gleder oss til å høre mer av!
Anna Rebekka er en artist og låtskriver fra Hamar. Med sin stemningsfulle musikk og poetiske tekster på norsk, har hun blitt kalt en spennende blanding av Kari Bremnes og Lana Del Rey. "Melankolsk visepop" har blitt en merkelapp på musikken hennes. Anna Rebekka har spilt blant annet på Prøysenfestivalen, Roseslottet, Oddenfest og som oppvarmer for Ingebjørg Bratland. Fra 2019 har hun gitt ut fire singler som alle fikk supre tilbakemeldinger i media, der en av låtene trillet terningkast 6 i Hamar Arbeiderblad.
2. mai spiller Edvard Borneo, og artister fra Nordiska Visskolan.
Edvard Borneo var lenge en tradisjonell folk artist som drømte seg tilbake til 60-tallet, og den tiden før elektrisiteten var oppfunnet. Nå har han endelig akseptert verdens uunngåelige fremgang, og samlet et nydelig knippe musikere som blir med på veien videre. Bandet gjør opp for alle "dibbeduttene" med flerstemt kor, mens Borneo selv holder fast i sin varme og organiske akustiske gitar og sitt munnspill. Tekstene har en spesiell evne til å skape et innadvendt opprør i publikum, noe som tidvis medfører både latter og tårer. Edvard Borneo ga ut et soloalbum i 2019 som nådde flere hundre tusen lyttere uten artistens samtykke, men fortsatt til stor glede. Nå er halvparten av han nyeste alum ute, og det har fått svært positiv omtale av blant annet GAFFA, Stavanger Aftenblad og STOFF. Det går rykter om at Borneo-gjengen er både bak og forut for sin tid som band, og nedslagsfeltet sprer seg som ild i tørt gress. Opptredener på festivaler som Ravnedalen og Fjordsteam, samt utsolgte konserter rundt om på Vestlandet vitner om Borneo er en artist å følge med på fremover.
Artister fra Nordiska Visskolan
Musik med texten i fokus och starka personliga uttryck blir det när en grupp unga blivande visartister från Nordiska Visskolan i Kungälv äntrar scenen på SALT. Under snart ett år har de arbetat med tolkning, sceniskt uttryck och låtskrivande, och nu är de ute på en två veckor lång turné i Norden för att bjuda på en skön blandning av nya tolkningar av andras sånger och rykande färska egna låtar.
Nordiska Visskolan är den äldsta och numera enda utbildningen med inriktning på visor i Sverige. Närmare 700 personer har utbildat sig här, och många av dem återfinns på scener runt om i Norden. Utbildningen drivs av Nordiska folkhögskolan i Kungälv, som har deltagare från alla nordiska länder.