Minneord over Lillebjørn Nilsen (21.12.1950 - 27.1.2024)

Kari Svendsen og Lillebjørn Nilsen har fulgt hverandre gjennom et helt liv. Først som ektefeller, og siden gjennom et nært vennskap - og ikke minst i musikken, blant annet i visegruppa På Stengrunn.

Her er hennes minneord.

Da har en god venn, ungdomskjæreste og visekollega gått bort, etter å ha stridd med dårlig helse i lang tid. Det har vært et slit  -  både for han og familien. Jeg var så heldig å få komme på besøk bare noen dager før han gikk bort, da visste vi jo ikke dette, og tonen var - som alltid - munter, og Lillebjørn full av lyst til å formidle historier og snakke om felles kjente. Jeg tror alle som møtte ham, ofte eller sjeldent, merka hvor glad han var i å fortelle historier, alltid underholdende, han var velsigna med en kjempegod hukommelse, til glede for oss andre som det glipper litt for etterhvert...


Jeg har gjennom mange år også hatt glede av å formidle visene hans, pluss et godt og langt samarbeid i visegruppa På stengrunn - helt til han gikk ut av den i 2001. Vi hadde jo et rabiat fullsatt hus i slutten av 90-tallet på Josefine Visescene med den gruppa, en legendarisk konsert. Og han var hjertelig tilstede på gruppas 50-årsjubileum på Rockefeller i september 2023 - har også illustrert boka vår - 50 viser gjennom 50 år.


Oslo-stemmen, Oslo-dikteren, alle som bor i denne byen - og helt sikkert resten av landet - satte pris på det han formidla om byen vår, han ga oss et annet og lysere syn på Oslo - jeg opplevde det faktisk sånn. Der gikk han i sporene etter Rudolf Nilsen (1901 - 1929) - melodien han satte til blant annet Gategutt.


Lillebjørn hadde stor sans for humor og rariteter - han bygde instrumenter i flasker bl.a. - og var veldig stolt av at nord-Europas største banjotetthet var rundt Falk Ytters plass  - vi var dog 7 stykker som spelte banjo i nabolaget der i midten/slutten av sekstitallet.


Han turnerte jo landet rundt veldig tidlig - 16 år gammel, med The Young Norwegians - sammen med Bjørn Morisse og etterhvert Steinar Ofsdal. Jeg tror noe av det han opplevde da, trigga lysta til å få retta opp mye av "drittslenginga" om Oslo - det var mye av det rundt i landet på den tida, byen hadde ikke godt rykte på seg - og se hva han fikk gjort med det! Imponerende! 

Takk kjære venn - vi vil aldri glemme deg og vi vil synge visene dine for evig!

Hilsen Kari Svendsen  - visesanger