Månedens artist

Asbjørn Ribe er månedens artist. Han er tidligere kjent som musiker i band som Jim Stärk og Number Seven Deli. Asbjørn Ribe skriver viser, spiller dem inn som popmusikk og fremfører dem som om hver kveld var den siste. Han har vært A-listet på NRK P1 med flere singler og vært Spellemannsnominert i kategorien viser.

Asbjørn Ribe

Asbjørn Ribe

Fortell om deg selv som artist!

Jeg spiller gitar og piano, skriver viser, og spiller dem inn kanskje nærmest som popsanger. Alle delene er like ekstremt viktige for meg, tekst, musikk, arrangement, konsertene, bildene, det grafiske uttrykket.
Jeg har tidligere spilt i band, og nyter gledene som soloartist; det å ikke måtte diskutere noe, ikke måtte gjøre kompromisser, ikke måtte forklare alle valg. 

Sang og musikk er noe konkret og fysisk, i vakker blanding med det åndelige ikke-forklarlige. Det føles perfekt å vie livet sitt til. Og ekstremt viktig. Det er et nærmest hellig kall. 


Hva er planene framover?

Nå er jeg i gang med en mengde huskonserter, og vil fortsette å gjøre flere konserter i dette mikro-formatet, det er veldig givende. Jeg reiser alene med alt jeg trenger. Et par singler til kommer i løpet av sommeren før album i september, og påfølgende turné. Noe tid i studio med nytt materiale blir det nok også i sommer.

Har du et ord du kommer tilbake til i dine sangtekster?

Ord? Nja, hvis noe dukker opp for ofte, luker jeg det bort, jeg er streng mot meg selv sånn. Språket må holdes i tømmene.

Og har du en yndlingsakkord?
Ord som er lite brukt, men rommer mye, liker jeg bedre.
På gitar liker jeg godt H-dur, og på piano Eb-dur.