Månedens klubb: Horten Viser og Annet

Etter noen vanskelige pandemi-år er Horten Viser og Annet godt i gang igjen, og medlemstallet er stigende. Den Nordiske Viseskolen har vært fast gjest i mange år, og medlemmene spiller både på egen scene, og ute der folk ferdes. Vi tok en prat med leder, Svein Johan Lindstad.

Foto: HVA

Fortell kort om klubbens bakgrunn !

Horten Viser og Annet (HVA) ble startet i 2011, og formålet til viseklubben er ”å skape en scene og et klubbmiljø for visesangere og andre interesserte.” Klubben har av flere grunner hatt en litt omskiftelig tilværelse i Horten, men har nå tilhold på «Kafe lille Grethe» i Horten aktivitetssenter. HVA ble virkelig satt på visekartet da den i 2014 og 2015 arrangerte Nordisk Visefestival i Horten, og når vi treffer visefolk fra Norden snakkes det om den ennå.

De ubrukelige på HVA. Foto: HVA

 Fortell litt mer om hva dere driver med?

Viseklubbens konsept er både at inviterte artister holder egne konserter, kombinert med åpen scene. Noen ganger har vi visedugnadskvelder, der klubbens medlemmer har et eget tema hele kvelden, eller «Helaften med Åpen Scene». Inviterte artister har vært både lokale og tilreisende visesangere. Den Nordiske Viseskolen har blant annet vært en fast gjest i mange år, med det mangfoldet de representerer. Det har vært framført dikt, rap, metal viser, rock, blues og selvsagt ordinære viser.

Det er populært å spille i en viseklubb der publikum sitter stille og lytter, og mange visesangere strekker seg langt for å komme å spille hos oss. Det kommer visesangere fra mange steder utenfor Horten for å spille på Åpen Scene.

Noen ganger er vi også ute og spiller andre steder enn på vår egen scene. HVAs medlemmer har holdt konserter på arrangementer ute på Karl Johans vern, på gatekonserter, og nå sist på "Visens dag". Da holdt HVA-medlemmer konsert på Bastøferja mellom Horten og Moss.

Hva er planene framover, nå som samfunnet har åpnet?

HVA arbeider for å styrke sine dyktige visesangere, og vi har begynt med et konsept der tre visesangere får ekstra tid til å presentere seg på et par visekvelder i året.

Nytt av året, er at vi har begynt med egne klubbkvelder der visesangere møtes for å spille og bli bedre kjent med hverandre, uten å måtte gå opp på en scene. Her er det rom for å få tips og tilbakemeldinger, eller bare å komme og høre på.