Månedens klubb: Viseklubben Lars

Til neste år har Viseklubben Lars 50-års jubileum, og de holder fortsatt tempoet oppe med en rekke opptredener hvert eneste år. De er som en stor familie som trives godt sammen - vi tok en prat med Ann-Kristin Sæther.

Foto: privat

Foto: privat

Fortell litt om klubben og hva dere driver med?

Viseklubben Lars er en munter og sangglad gjeng med ca. 20 aktive medlemmer. Vi har blitt en «stor familie» som trives godt sammen. Vi er en godt voksen gjeng med medlemmer fra 45 år og oppover.

Vi har faste øvelser hver onsdag, og utenom ukentlige øvelser underholder vi på ulike type arrangementer. 

Hvert år arrangerer vi vårkonsert som trekker ca. 140-180 publikummere, og vi har begynt med en ny høsttradisjon, «Visekveld på Fortet». Ett fint samarbeid med driverne av Restaurant Fortet i Mysen.

Finn Rønn, som er en stor pådriver, har vært med fra start. Han har vært aktiv i 50 år med Viseklubben Lars, det er stort.


Foto: privat

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid? 

Vi har alltid flotte opplevelser når vi ute og underholder. Vi har blitt brukt til alle slags arrangementer fra bryllup til begravelse, og andre arrangement som Messen Markens Grøde, Ørje sluser, Momarkedet, 1.mai-arrangementer, opptredener på sykehjem, festivaler og fengsler, og på den kulturelle spaserstokken m.m. Forrige kulturelle spaserstokk så hadde vi syv oppdrag på tre dager. Det var givende og slitsomt, men absolutt verdt det. Vi valgte da å bruke den inntekten vi fikk til å støtte barnehjemsbarn i Ukraina. 

I løpet av årene har vi samlet over ca. 600 viser. Her er alt fra Klovner i kamp, Hagle - og til Prøysen. Det er Evert Taube, samiske, afrikanske og søramerikanse viser, barnesanger, morsomme- og feststemte viser, samt gamle og nye kjente popviser. Instrumenter som benyttes når vi spiller er akustiske gitarer, elgitar, ukulele, bass og rytmeinstrumenter.


Hva er planene framover?

I 2024 har vi 50 årsjubileum, og det skal feires med jubileumskonsert og en jubileumstur. Fra høsten av har vi allerede flere oppdrag, og vi kommer til å begynne å planlegge jubileumskonserten som blir til våren.