Månedens artist: Daniel Kvammen

Vi kjenner Daniel Kvammen som en prisvinnende låtskriver og folkekjær artist, men de siste årene har vi også sett ham i flere TV-programmer som Maskorama og Kompani Lauritzen. Nå er han er aktuell med den nye singelen “Frosne hjarte” sammen med Darling West, og er klar for å fokusere fullt på musikken igjen. Nylig holdt han låtskriverkurs for oss i Oslo - møt månedens artist!

Foto: Helge Brekke

Du holdt nylig låtskriverkurs for oss i Oslo - kan du gi leserne dine tre beste låtskrivertips som de kan ta med seg inn i egen skriving?

1. Konsumer så mykje musikk og kunst som over hode mogeleg. Du må ha bensin på tanken om du skal kjøyre fort.

2. Skriv og skap sammen med andre. Min erfaring er at to huer alltid tenker raskere og bedre enn eit. 

3. La meg sitere Noel Gallagher: make it look Easy. Det fleste av uss vil ikkje høyre på noko som framstår strebersk. Haha. 

Låtskriverkurs i regi av Norsk Viseforum. Foto: Karstein Grønnesby


Etter litt julemat og nyttårsfeiring ligger 2024 helt åpent! Hva får vi se av Daniel Kvammen til neste år? Blir det ny musikk? Blir det noe livespillig? Eller mer TV? :)

Foto: Helge Brekke

Veit du kva, eg  trur 2024 blir eit år for å lage musikk igjen. Det har vore så mykje Ulv, kompanirekrutt og ståhei, at alle låtidéer har blitt lagt i ei SoundCloud-lenke som er lengre enn eit hardt år. 

Eg har liksom ikkje slutta å skrive låter og ideer sjølv om det har stått mykje på, men det er veldig mykje som har blitt stua vekk til «neste plate». Så no handler det om å samle trådene og slipe noe diamanter ut av alt råmaterialet.

Men det kjennes jo ut som eit utrulig godt utgangspunkt då. At ein har hatt fleire år på å la idéene modne. Litt som førsteplata på nytt.



Du er aktuell med «Frosne hjarte» sammen med Darling West. Kan du fortelle litt om låta og hvordan det samarbeidet ble til?

Frosne Hjarte er vel ei låt som handler om einsemd og kulde, som mange kan oppleve i desember, men også håpet om å finne trøst og varme. Jula skal jo handle om det å væra i lag med dei ein er gladest i. Og dele varme og glede. Men så er det jo ikkje slik at alle har nokon. Til å ta være på dei. Så det er ein slags slags trøstesang. Ein bønn om at alt skal bli fint og godt til slutt.

Darling West er jo så og si sambygdinger av meg frå Hallingdal. Og eg følte sangen trengte ein musikalsk dimensjon som representerte lyset og håpet som ein finner i teksten. Og då gikk tankane til Darling West og Mari Sandvær Kreken. Ho svever rundt i sangen og er lyden av sjølve trøsten. Det var så utrulig stas at ho og Tor Egil ville bidra.



Dere valgte også å bruke låta til å hjelpe andre. Fortell!

Frosne hjarte er til inntekt for Norsk folkehjelp ❤️

I ei tid der verden er ekstra mørk og vanskelig så ville eg gjera noko fint for dei som har det aller vanskeligast. Derfor tok eg med Darling West til Grønland kyrkje og holdt julekonsert i lag med dei ukrainske flyktningane i koret Tranebær. Noko av det finaste eg har fått vore med på lenge<3

Om du vil væra med å bidra til Norsk Folkehjelps arbeid med å lage ein litt lysare verden så kan du vippse på nr 818573. Då er du med på å støtte deiras arbeid i kriser som Ukraina, Gaza og Sudan. Det vil bli satt utrulig pris på!

Eg seier som politikkerne: Lik og del ❤️ For ein bedre framtid

Daniel Kvammen og Darling West i Grønland kirke.