Månedens visevenn: Kathleen Pettersson

Kathleen Pettersson har levd et liv fylt av musikk, men ramlet tilfeldig inn i visemiljøet i 2013, da morens venninne, Hanne Krogh, foreslo at hun burde begynne å synge i kor. Først fant hun sin plass blant visevenner i Skedsmo viseklubb, før hun flyttet til hjembyen Bergen, der hun for ett år siden startet sin egen viseklubb; Fyllingsdalen. Møt månedens visevenn!

Foto: privat

Hei Kathleen! Fortell om deg selv og ditt virke i visens verden?

Jeg er født og oppvokst i Bergen, og jeg har sunget så lenge jeg kan huske. Alt fra Anita Hegerlands barnesanger, til egne og andres poplåter. Jeg har vokst opp i et hjem der min far dessverre drakk, og min ekstra «lunge» var å gå ut og synge på dissen/husken i nabolaget. Jeg er den dag i dag kjent som: hun som alltid sang på dissen. Jeg glemmer aldri da det var en som ropte ut gjennom vinduet en kveld: “Kan du være stille! Jeg skal ha prøve i morgen!”. Jeg begynte tidlig å spille gitar, men har til den dag i dag bare lært meg de helt grunnleggende grepene.

Jeg har jobbet som sekretær, og med markedsføring og salg i mange år. Denne erfaringen har vært viktig for meg videre i livet.

Jeg har jobbet i studio i både England og Frankrike, og da karaoken fant veien til Norge, reiste jeg rundt og opptrådte sammen med en god venninne. Jeg har vært artist i en Miss Norway-kåring, og reist land og strand rundt i flere år. Jeg har også vært korist for ulike artister på TV Norge, i programmet Casino.

Det var helt tilfeldig at jeg i 2018 fant veien inn i visens verden. Min mors venninne, Hanne Krogh, foreslo at jeg burde begynne i et kor i Lillestrøm, og på søken etter det, havnet jeg på siden til Skedsmo viseklubb! Jeg har aldri vært noen korist egentlig, og var veldig nysgjerrig på hva en viseklubb var. Det har jeg aldri angret på, for mine fem år i et slikt inkluderende miljø fylt med sang, inspirasjon, og ikke minst alt det sosiale - ja det anbefaler jeg alle å prøve! 

For ett år siden startet jeg Fyllingsdalen viseklubb, som er Dalens første viseklubb. Vi flyttet tilbake til Bergen, min hjemby, like før pandemien, og med meg i bagasjen hadde jeg all den erfaringen som gjorde meg klar til å starte opp. Både når det gjelder struktur, men også alle forberedelser til egne konserter, og det å gi publikum et pusterom i hverdagen - tilbake til denne «lungen» vi alle trenger innimellom, og ikke minst ha det moro!

Foto: Fyllingsdalen viseklubb

 Har du noen høydepunkt fra tida i visemiljøet?

På veldig kort tid så har jeg fått mange høydepunkter både fra Skedsmo viseklubb, og fra Fyllingsdalen viseklubb.

For meg er høydepunkter når publikum er fornøyd. Enten det er på sykehjem, eller andre opptredener. Men det var veldig kjekt da Skedsmo viseklubb hadde 50-års Jubileum i 2022, og jeg ble invitert over for å synge Jan Eggum-låten, En natt forbi. Så er det et høydepunkt i seg selv å ha fått i gang Fyllingsdalen viseklubb med så utrolig dyktige, morsomme, inkluderende og aktive medlemmer som gir alt til publikum!

Foto: Fyllingsdalen viseklubb

 Hvilke viseartister lytter du til nå, og hvorfor?

Når vi har oppdrag så prøver vi best mulig å anpasse oss dit vi skal. Så da lytter jeg mye på Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Åge Aleksandersen, Olav Stedje, Finn Kalvik, Erik Bye, Anne Grethe Preus og Kari Bremnes mfl. Vi har allerede fått inn kjempeflotte oppdrag fremover, så høydepunkter og visesangere står i kø!

Ikke visste jeg at visemiljøet var så utrolig kjekt! Heldige oss!