Børge Henriksen fra Senja er musiker, låtskriver, festivalarrangør, arbeider med ungdom og er leder i viseklubben og bandet Geiga. Og mye mer. Bli bedre kjent med månedens visevenn under bildet!
Fortell om deg selv og ditt virke i viseverdenen!
Jeg er Senjaværing og har stort sett vært opptatt av musikk hele livet sammen med egne barn og andre familiemedlemmer. Har også brukt mye musikk og sang i arbeid med vanskeligstilte barn og unge i flere år.
I 2010 var jeg med og etablerte Gisund kystlag, der jeg satt som leder i 5 år. I 2012 startet vi husbandet «Kystlaget» som senere ble viseklubb i 2014. I 2016 ble både viseklubben og bandets navn endret til Geiga. Jeg har vært leder av bandet og viseklubben siden oppstarten i 2012. I bandet Geiga er jeg en av fire medlemmer, låtskriver, vokalist og gitarist. Sitter også som nestleder i Senja kulturråd.
Som leder av viseklubben er jeg opptatt av å skape aktivitet i klubben. Et viktig arbeid i så måte har vært å skape gode øvingstilbud, visekvelder og konserter for ungdom og voksne i vår region. Har lang fartstid i drift av ulike frivillige organisasjoner, lag og foreninger. For meg er et godt samarbeid med andre viseklubber og musikkorganisasjoner veldig viktig.
Hva betyr viser og visemiljøet for deg?
Jeg er for det meste opptatt av folkrock, viserock og visepop. Jeg skriver, arrangerer og fremfører stort sett musikk innenfor disse sjangerne. Som låtskriver blir det gjerne tekster relatert til livet langs den nordnorske kyst.
Visemiljøet er for meg et musikkmiljø der man kan oppleve og dele musikk fra ulike sjangere. Visemiljøet gir meg mulighet til å samarbeide og utveksle kunnskap med andre musikkinteresserte. Det er også et musikkmiljø med mye kompetanse som velvillig deles med andre i miljøet. Er veldig takknemlig og fornøyd med å være en del av visemiljøet.
Har du noen høydepunkter fra tida i viseklubb / viseforum / ungdomsarbeid / Geiga?
Det har vært mange fine opplevelser i viseklubben og flere artige spilleoppdrag med bandet, men skal jeg nevne noen skikkelig høydepunkter må det bli da vi åpnet Karlsøyfestivalen i 2012 med vårt musikkteater, visekveldene på Hugos pub før Covid-19 slo til, etableringen av øvingstilbud for ungdom, studioarbeid med låtene «Segla» og «En gut kom inn på golvet» (ligger på Spotify), og vår egen festival «Naustfestivalen som ble etablert høsten 2021.