Julehilsen fra Norsk Viseforum

Styreleder i Norsk Viseforum, Per Arne Brunvoll. Foto: Kari Tonhild Aune

Styreleder i Norsk Viseforum, Per Arne Brunvoll. Foto: Kari Tonhild Aune

Dette året har vært et merkelig og utfordrende år. Koronaen er blitt utropt til årets ord. Er det da noe positivt å si om året som har gått, med tidvis full kulturell nedstengning, avlyste konserter og festivaler? Finnes det i det hele tatt noen lyspunkter å løfte blikket mot for visemiljøet vårt nå på tampen av et år med mye skuffelser, bekymringer og usikkerhet rundt økonomien for den enkelte utøver og viseklubb?

Ja! Også vi visefolk har klart de første usikre stegene med konserter ut på sosiale medier og andre digitale flater. Fra opptak i egne stuer til mer profesjonelle scener har en del prøving og feiling gjort at kvaliteten på denne streamingen raskt har tatt seg opp. Vi kan derfor nå ane konturen av virtuelle visescener - ikke som noen erstatning -, men som et tillegg til etablerte og tradisjonelle scener og arrangementer. Faktisk har vi i Norsk Viseforum sammen med NordVisa allerede søkt om midler til å få etablert en slik felles nordisk virtuell visescene.

Og når vi nå først er inne på tidsaktuelle medier og det å søke om midler, så har vi sentralt i viseforumet også startet jobben med å få på lufta profesjonelle podcast-sendinger knyttet til visesjangeren og dens utøvere. Med den gode teksten som målestokk, planlegger vi dessuten å skape et nasjonalt samlingspunkt, hvor vi også  vil invitere inn beslektede miljøer innen poesi- og lyrikk og mer moderne kulturuttrykk, som hip-hop og slam-poesi med flere. 

Så tid til ideskaping, planlegging og det å tørre og kaste seg ut på nye digitale flater er i alle fall noe nyttig og positivt som har kommet ut av denne vanskelige tiden. For oss sentralt, så vel som for flere av enkeltmedlemmene og viseklubbene våre. Vi håper å se dere alle på våre nye arenaer, så vel som de etablerte, når vi nå snart går inn i et nytt år med nye muligheter.

På vegne av styret og administrasjonen i Norsk Viseforum ønskes dere alle en riktig god jul!

Per-Arne Brunvoll
Styreleder



Styret i Norsk Viseforum

Eli H. Johannesen Salangen Viseklubb Baluba

Eli H. Johannesen
Salangen Viseklubb Baluba

Roar Barros-Ødegård Skedsmo Viseklubb

Roar Barros-Ødegård
Skedsmo Viseklubb

Elisabeth Ording Lillesand, Viktoria Viseklubb

Elisabeth Ording
Lillesand, Viktoria Viseklubb

Emilie Sofie Olsen Rana / Trondheim

Emilie Sofie Olsen
Rana / Trondheim

Knut Arild Melbøe (vara) Pegasus Lyrikk- og Viseklubb

Knut Arild Melbøe (vara)
Pegasus Lyrikk- og Viseklubb

Susanne Thauland (vara) Oslo Låtskriverforum

Susanne Thauland
(vara)
Oslo Låtskriverforum

Per-Arne Brunvoll (styreleder) Skedsmo Viseklubb

Per-Arne Brunvoll
(styreleder)
Skedsmo Viseklubb

hvit.jpg


Administrasjonen i Norsk Viseforum

L

Liv Bakke Kvinlog
Daglig leder

Sigurd Lamark Kommunikasjonsrådgiver

Sigurd Lamark
Kommunikasjonsrådgiver

hvit_square.jpg