Vi anbefaler: Digitale konserter

Vi lar oss imponere av alle de digitale initiativene som dukker opp i disse koronatider.
Når fysiske konserter er umulig, blir disse møtene via skjermen ekstra viktige, som kjærkomne kunstneriske avbrekk fra usosialt hjemmeliv. Under følger en liste over noen av de viserelaterte, digitale konsertene vi anbefaler i tiden framover.

Amalie Holt Kleive forener poetisk visesang med moderne klubbmusikk. Hun rigger seg opp i stua og opptrådte via Brakkesyke 2020, torsdag 2. april. Foto: Isak Andersen

Amalie Holt Kleive forener poetisk visesang med moderne klubbmusikk. Hun rigger seg opp i stua og opptrådte via Brakkesyke 2020, torsdag 2. april. Foto: Isak Andersen

Oppdatering: Dette er en sak fra 31. mars 2020, men mange av konsertene blir liggende, så det går an å ta en kikk i ettertid om du gikk glipp av dem.

Baardsen fra Stavanger spiller digital konsert 8. april.

Baardsen fra Stavanger spiller digital konsert 8. april.

31. mars:
Jakobstrøm x Brakkesyke: Siv Jakobsen
Siv Jakobsen blir sammenlignet med artister som Ane Brun og Damien Rice. Debutalbumet «The Nordic Mellow» står som en sjangerdefinerende utgivelse for ny, nordisk «folk», den engelskspråklige visesangen. Vi tjuner inn!

Onsdag 1. aprilBrakkesyke: Allsang for seniorer med Birgitte Grimstad
Senior-allsang på internett? Det er 2020, dere!
"Jeg er en gammel visesanger, som tenker på alle de gamle som sitter isolert rundt omkring. Hva med å synge noen de gamle sangene så de kan synge? Jeg har en 15-20 sanger klar, og jeg har opptrådt ganske mye på seniorsenter rundt omkring og vet at faller i god jord” sier Birgitte Grimstad selv.
Fantastisk initiativ. Dette blir fint.

Kaja Gunnufsen live fra SentralenVisepop fra Ås, korona-versjonen. Hæsjtægg #denfølelsen!
Godt hjulpet av sin velfungerende sans for humor og ironi, har Kaja Gunnufsen blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli. Dette blir både fint og gøy!

Brakkesyke: Lars Klevstrands visefavoritterSelveste Lars Klevstrand opptrer fra sitt hjem. Dette må vi få med oss! Han har vært en viktig profil i norsk visemiljø siden 1960-tallet, og nå spiller han sine favoritter til inntekt for Dråpen i Havet. Kult, Lars!

Ingebjørg Bratland live fra Sentralen
Etter å ha sunget seg inn i folks hjerter sammen med Odd Nordstoga på plata «Heimafrå», en samling norske folkesanger, har Ingebjørg Bratland etablert seg som en sterk artist og låtskriver på egenhånd. Forvent nydelig, melodiøs pop med elementer fra både folkemusikk, viser, country og salmer.

Torsdag 2. april

Brakkesyke: Amalie Holt Kleive
Visesang med tekno-klang. Amalie Holt Kleive lager nydelig popmusikk som sømløst blander sammen vakre vokalharmonier inspirert av dikt og visesang med moderne klubbmusikk. Det moderne og tradisjonelle møtes i skjønn musikk! Vi gleder oss.
Jakobstrøm: Knut Anders Sørum - Straumlaus trio
Knut Anders Sørum er kjent for sin store stemme, sitt varme vesen og sine underfundige låter i sjangeren soul på totendialekt. Hans tolkning av «Trassvisa hennes Tora» løfter hårene på armen.

StereoSessions // Doddo”La oss ta en idealist” sang Doddo ironisk i 2018, og ble belønnet med en Spellemannspris som årets tekstforfatter. Eduardo Hans «Doddo» Andersen, for mange kjent gjennom gruppa Unge Frustrerte Menn, er halvt brasiliansk, og tar deg med på en musikalsk og politisk reise som får deg til å både smile og tenke. Vi ser fram til konsert, og håper den evig-unge Doddo slipper å bli frustrert over teknisk kluss på linja.

The Wilhelmsens presenterer: Erling Ramskjell
Erling Ramskjell, har under navnet Æ gitt ut en lang rekke kritikerroste album, og samarbeidet med folk som Stefan Sundström, Ingeborg Oktober, Klish og Mari Boine.
Nå har han lagt fra seg aliaset, og opptrer under eget navn. Stadig kan du forvente skjøre, finurlige og kraftfulle låter fra artisten som omtaler egen sjanger som Nu-vispåpp.


3-5. april
Rock mot Virus
Tradisjonsrike Rock mot Rus på Andøya er, som alle andre fysiske arrangementer, avlyst. Arrangørene gir likevel ikke opp, og kjører på med Rock mot Virus med digital rockemønstring, digitale artistbesøk, innslag og historier fra tidligere gjester. Er du en ung artist kan du sågar sende inn bidrag (frist 2. april), og kanskje bli den som stikker av med heder, ære og 20 000 kroner!

Fredag 3. aprilValentourettes live i stua!Legendariske Valentourettes løfter Joachim «Jokke» Nielsens rike gate-kunstnerskap som ingen andre. Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjør de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Dette blir godt å få inn i stua, via Christopher Nielsens Misfornøyelsesbar.

Lørdag 4. april

Brakkereleasekonsert: The Little Hands of AsphaltOslos mangslungne indie-nestor, Sjur Lyseid, slipper etterlengtet ny plate som Little Hands of Asphalt. Singlene vitner om et sjelfullt klangbilde og finslepen låtskrivingskunst på strenger og tangenter. Lanseringskonserten holdes, som seg hør og bør, på internett. Vi skal dit.

Verftet Online Music Festival: Silja SolE det nåkke stemning her?
Silja Sol har nylig sluppet en spennende plate, «På ekte», med musikk som kan appellere til både vise-elskeren og den superkresne synth-entusiast. Vi gleder oss til å høre henne live fra både den nye plata og hennes tidligere, strålende utgivelser, deriblant Spellemannsprisvinnende «Ni liv».

Søndag 5. april
Jakobstrøm: Solfrid MollandSolfrid Molland (sang/piano/trekkspill/ komponist) og Daniel Lazar (fiolin) søker i denne konserten å reflektere strømninger i dagens Europa med et tonespråk i skjæringspunktet mellom norsk, arabisk, jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk - det hele bundet sammen i et improviserende samspill.

Onsdag 8. april
Baardsen (solo)
Baardsen spiller viser på Stavangersk, med musikalske røtter som strekker seg både mot pop, rock og jazz. Vi er klar på streamen!

14. april
Jakobstrøm: Maria Solheim
Vesterålingen Maria Solheim synger vakkert på engelsk og norsk. Musikken balanserer mellom det skjøre og det sterke, angsten og tryggheten, tro og tvil. Dette blir fint, rett fra kirka til skjermen.