Over 100 søkere på Norsk Viseforums artiststipend

Søknadsfristen er nå gått ut for å søke på Norsk Viseforums artiststipend, og det har kommet inn over 100 søknader. Nivået er skyhøyt, og vi gleder oss over mangfoldet av gode, nye låtskrivere. Søknadene er oversendt til juryen, og en vinner vil bli utropt i løpet av juni.

Stipendet skal løfte fram en norsk artist som signaliserer og utfordrer hvordan sanglyrikken er aktuell i 2020.

Vinneren får:
- 30 000 kroner til produksjon av egen musikk
- Oppfølging fra mentor gjennom musikkbransjeorganisasjonen MØST
- Turné produsert av Norsk Viseforum 2020/2021.

De Ubrukelige vant stipendet i fjor.

De Ubrukelige vant stipendet i fjor.

Fjorårets vinnere av stipendet ble duoen De Ubrukelige, som spiller moderne visesang med nordnorske tekster. De benyttet studiotiden i arbeidet med sitt debutalbum «Sukker og margarin», som de gav ut høsten 2019 og turnerer landet rundt med i disse dager.
– Stipendet spiste en stor jafs av utgiftene vi satt igjen med etter å ha spilt inn debutskiva vår. Vi er skikkelig stolte og takknemlige for å få denne muligheten til å vise fram musikken vår til et større publikum og for at vi har så gode folk i ryggen, sier Christine Henriksen og Hallvard Høiberg i De Ubrukelige.

Juryen velger ut en vinner som blir lansert i løpet av våren, og markert på et arrangement i Oslo høsten 2020.
*
Arrangementet som i utgangspunktet var lagt til 16. april i forbindelse med Norsk Viseforums landsmøte ble dessverre utsatt på grunn av koronaviruset. Ny dato for arrangementet kommer.