Julehilsen fra styreleder

Styreleder i Norsk Viseforum, Per-Arne Brunvoll.

Oi ... der kom det sannelig dårlig nyheter til kulturlivet igjen.

Bare etter noen gode måneder tilbake til normalen, ble vi på nytt minnet om ikke å ta gjenåpningen av samfunnet og hverdagen for gitt. Avlysninger av julekonserter og andre arrangementer er realiteten vi nå alle kjenner på. Men vi skal jaggu stå han av, denne gangen også!  

Vi i Norsk Viseforum ser i alle tilfeller tilbake på et år hvor mye nytt har skjedd, til tross for pandemi og nedstengning. Regionalt er det flere steder blitt skapt nye aktiviteter og samarbeidsflater. Artiststipendiene våre blir lagt merke til langt utover egne rekker. Nye viseinteresserte henvender seg til klubbene eller melder seg inn som personmedlemmer i viseforumet sentralt. Samtidig jobbes det mer helhetlig for å ivareta og holde på dem. På sosiale flater skaper presentasjon av månedens artist, visevenn og klubb masse interesse og engasjement. Nyhetsbrev med oversikt over nye spennende hendelser og annen viktig informasjon kommer stadig oftere i innboksen. Magasinet Viser har fått en tydeligere profil og friskere layout. Samarbeidet med Riksförbundet Visan i Sverige har også fått et oppsving og nye tanker bringes inn i arbeidet for å ivareta det nordiske visefellesskapet. 

Alt dette hadde ikke vært mulig uten innsatsen og engasjementet på alle nivåer, fra den enkelte viseentusiast og lokallag/viseklubb til regionforaene og administrasjonen, med daglig leder Liv Kvinlog som viktig katalysator og nyskaper. Dessverre så mister vi vår dyktige kommunikasjonsrådgiver Sigurd Lamark fra nyttår, men vi ønsker ham lykke til med egen artistkarriere og nye oppgaver. Og stillingen vil fylles igjen så snart vi har funnet en god erstatter.

Alt i alt ser resten av styret og jeg derfor med optimisme og oppildnet glød med tanke på det videre arbeidet for å styrke betydningen og vilkårene for viser i Norge.

God og fredelig jul, visevenner!