Svanen: Nordisk, virtuell viseklubb

I samarbeid med våre søsterorganisasjoner i de nordiske landene har vi stiftet den virtuelle viseklubben Svanen.

007_2017_Steninge_Reiner_Schaufler_DSC_0470b Kopie_sRGB_3000.jpg

Konsertene foregår i plattformen Wonder, hvor du kan kommunisere med andre én til én og i plenum. Du kan bidra kreativt eller bare være i publikum.

Medlemskapet er gratis og du kan forlate klubben når du vil. Bak klubben står NordVisa i samarbeid med Norsk Viseforum, Riksförbundet Visan i Sverige og Visens Venner i Danmark. Mer info her.


28. mars: Geirr Lystrup (Norge)
Lyden av Danmark

Geir Lystrup opptrer på Svanen 28. mars

Geir Lystrup opptrer på Svanen 28. mars

Geirr Lystrup har gitt ut en rekke visealbum og barneplater, samt flere bøker og teaterstykker.

"Lyden av Danmark"  er en samling med 39 sanger om Danmark, utgitt som plate og bok i 2020.
«Så sikkert som at vinteren kom til Norge fikk vi en jyllansk pige i vårt hus». De danske hushjelpene i barndommen ble starten på en livslang Danmarksreise for Lystrrup, som han skildrer her i form av 39 nye sanger. Det gjør han med både humor og alvor og med hjertelige sleivspark. Og hele tiden med en god porsjon "søskenkjærlighet".

Konserten ble sendt fra Josefine Visescene. I 20 år har Josefine vært et viktig samlingspunkt for visebevegelsen i Oslo, og stedet mottok Prøysenprisen i 2016. Med sine faste onsdagskonserter lagger de til rette for artister og publikum innen både tradisjon og nyskaping. 

Geirr Lystrup lover en karantenefri Danmarkstur. Med seg har han Frode Berntzen på gitar, Ole Gjøstøl på piano og Morten Strypet på bass. 

Se opptak av konserten under:


Tidligere konserter

a75717e5-b299-41dc-8f7c-dd5494511ce6.jpg

11. mars: FATTA MOD (Sverige)

Gruppen Fatta Mod består av Amanda Plumeyer, Tea Rüsslander och Malin Österberg, tre visartister som träffades 2019 på Nordiska Visskolan i Kungälv. Deras repertoar består av både nutida och mer klassiska visor. Byten mellan soloröster och kompinstrument skapar en omväxlande ljudbild kryddad med cello, trumpet och munspel. På torsdag streamar de låtar med finstämdhet och temperament i en vardagsrumsspelning som skaver, utmanar och uppmuntrar.

Se opptak av konserten under:


21. mars: Bente Kure och Leif Ernstsen (Danmark)
"Når livet fortælles i poesi og musik, er det aldrig så slemt som virkeligheden. Musikken giver ordene en form, og kaotiske trusler dulmes. For budskabet trænger ind ad andre veje, og vi tøver et øjeblik. Og giver os tid til at tænke og forstå."

Ovenstående er frit efter højskolemanden Erik Lindsø. Men det kunne lige så godt være en del af en anmeldelse af en koncert med Bente Kure og Leif Ernstsen. For når de to spiller på scenerne rundt om i landet, er det SÅ meget mere end koncert! Det er noget på hjerte!

svanen dk.jpg
Skjermbilde 2021-02-12 kl. 10.47.04.png
Skjermbilde 2021-02-12 kl. 10.49.01.png



Klubben er støttet av Nordisk Kulturfond.