Musikkfest Oslo 2021

Norsk Viseforum presenterer fire visekonserter på seilskuta Christiania på Rådhusbrygge 3 (rett foran Rådhuset) under Musikkfest!

Tre av artistene som opptrer har fått Norsk Viseforums artiststipend de siste tre årene, og signaliserer hvordan sanglyrikken stadig er aktuell i et moderne musikklandskap. I tillegg presenterer vi en folkekjær veteran på visescenen.

Velkommen til trivelige og særegne konserter på kaikanten med noen av landets mest spennende viseartister.

hilja web.jpg



13.00: HILJA
Hilja drømmer om at musikk skal være med å redde verden. Derfor skriver hun låter om frykt, handlekraft og håp, og om hvordan det oppleves å vokse opp i en verden i krise. Musikken kan karakteriseres som jazzinspirert visepop med nære, men hardtslående tekster I 2020 ble hun tildelt Norsk Viseforums Artiststipend. Juryen omtalte musikken som “intens og personlig uten å bli pretensiøs eller påtrengende”. 17. September slipper Hilja sitt debutalbum, et konseptalbum om vann, klima og miljø.

ann iren web.jpg
lars martin web.jpg





14.00: ANN IREN HANSEN
Vesterålingen Ann-Iren Hansen har sjøvann i blodet og formidler historier fulle av håp sammen med nære og gripende sanger. Låtene hennes trives aller best ved havet, og derfor spiller hun som oftest i naust eller på brygger. Hennes nyeste låt, “Æ står stille” inneholder såre og vakre beskrivelser om utfordringene rundt det å bli voksen og dermed miste en del av seg selv. Ann-Iren Hansen mottok Norsk Viseforums artiststipend (Rævsparkstipendet) i 2018.







15.00: LARS MARTIN MYHRE
Artist, gitarist, komponist, produsent i en årrekke. Kjent for sine mange soloplater og sine lange samarbeid med bl.a. Odd Børretzen og Arild Nyquist. Lars Martin har gjennom mange år satt kraftige spor etter seg i «den norske sangboka» og mye er sagt om hans musikalske evner. Han har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sitt arbeid, deriblant fire Spellemannspriser, Alf Prøysens Ærespris, Gammlengprisen og Audun Tyldens Minnepris- Lars Martins plater har fått strålende anmeldelser i inn- og utland. Juryen til Prøysenprisen sier: "eksepsjonell finesse, kunstnerisk finurlighet, beundringsverdig musikalitet, smittende engasjement..."

Daniela-20.JPG






16.00: DANIELA REYES
De som har sett Daniela Reyes spille, glemmer det ikke med det første. Det er noe med de skjøre og litt vindskeive sangene som hun formidler med en kombinasjon av intens tilstedeværelse, stor musikalitet og selvsikkerhet som gjør et sterkt inntrykk på publikum.

Anmeldere har skrevet om Reyes at hun kombinerer det uskyldige med det mektige i sitt naivistiske og tankefulle univers og at det låter vakkert, men også morsomt og alvorlig. 
Daniela Reyes fikk Norsk Viseforums artiststipend 2021, og slipper sitt debutalbum til høsten.