Julehilsen og nye tanker for 2024!

Vi ønsker alle en god jul og et godt, nytt år! Vi gleder oss til mange flotte, musikalske opplevelser og spennende nytt i 2024!

Vi ønsker alle en god jul og et godt, nytt år!

Karstein Grønnesby (produsent), Monica Johansen (kommunikasjonsrådgiver), Per-Arne Brunvoll (styreleder), Liv Bakke Kvinlog (daglig leder)

Inspirasjon, kreativitet og store musikalske øyeblikk kjennetegner det spennende viseåret vi snart legger bak oss. Dette gir overskudd og glede for alle oss som deler denne felles interessen for viser, og som står sammen for å fremme, bevare og videreutvikle den norske visetradisjonen.

Organisering av konserter, låtskriverkurs og arrangementer er i denne sammenhengen en viktig plattform og organisert fellesarena. Her møtes vi for å lære, utveksle erfaringer og knytte nye personlige nettverk.

Så stor takk til alle dere lokalt som har stått slik på og gjort alt dette til nyttige og gode opplevelser for oss i året som har gått. Uten dere gode hjelpere og initiativtakere ville vi nok ikke ha kommet så langt med tanke på nyrekruttering og fornyelse som vi faktisk har kommet i løpet av de siste par årene.

I tillegg til å tilrettelegge for slikt samarbeid og kunstnerisk utveksling, jobber vi i Norsk Viseforum for å støtte nye talenter, gi ressurser for låtskriving og utforske måter å modernisere og revitalisere visesangen på.

En tanke som har slått stadig dypere rot hos oss sentralt er derfor om tiden nå ikke er inne for å knytte sterkere til oss andre musikkmiljøer, som på samme måte som oss har den gode norske teksten som sin kunstneriske agenda. Her er jo særlig det norske rapmiljøet aktuelt.

Tenk om vi sammen med dem kunne aktualisere og fornye den gode sangteksten for et stadig bredere og engasjert publikum? Og hva om vi kunne få det uorganiserte rapmiljøet inn som en del av organisasjonen vår? Spennende tanke og kanskje et oppnåelig juleønske for Norsk Viseforum i året som kommer, eller ...?

Ha en fredfull jul og et fantastisk musikalsk 2024!

Mvh Per-Arne Brunvoll og Liv Bakke Kvinlog

styreleder og daglig leder i Norsk Viseforum