Visens dag ble markert 12. mars

For å feire visedikteren og trubaduren Evert Taube, ble det bestemt i 1970 at hans bursdag, 12. mars, skulle være Visans dag. Dette har blitt feiret i Sverige, og etter hvert ble det bestemt at dette også skulle være en nordisk feiring. Vi oppfordret til markering av dagen, og rundt om i landet ble visene løftet fram! Les hvordan Fyllingsdalen viseklubb brukte dagen!

Felles bilde av klubbmedlemmene mens publikum trakk inn i lokalet!

Fra venstre:

Eyvind Kartveit, Gjertrud Coutinho, Lise Oen-Pedersen, Jarle Veland, Kathleen Pettersson, Marianne Sulen, og Jan-Henrik Haugsøen

Foto: Renate Hjelland

Vi tok en prat med Fyllingsdalen viseklubb:

“Det ble en kjempevellykket Visens Dag med Fyllingsdalen viseklubb på Magneten tirsdag 12.mars 2024!

Det ble en fest av en opptreden, blandet med allsang av kjente kjære viser som: Jeg hadde tenkt, Vi vandrar saman, og Barn av regnbuen - med et publikum som stemte i for full hals! Eyvind Kartveit har skrevet en herlig Bergens-vise som heter: Lavtrykk i kø, der publikum fort stemte i! Det ble sunget på både norsk, svensk og engelsk i en variert time.

Med rosa paraplyer:

Fra venstre:

Gjertrud Coutinho, Marianne Sulen, Kathleen Pettersson og Eyvind Kartveit. Med Eyvinds egen låt om Bergen: Lavtrykk i kø!

Foto Renate Hjelland

Det hele ble ledet av viseklubbens leder Kathleen Pettersson, som dro til med vitser som falt i god jord mellom innslagene! Dette var en drøm av et publikum på nærmere 50 stk som vi så ydmykt takker, og som bidro til at Visens Dag ble så mye mer enn hva vi hadde forventet!

Samarbeidet med nabolagskafeen som hører til Magneten frivilligsentral fungerer kjempebra! Her kunne publikum varme opp med herlig betasuppe, kaffe og nystekte vafler før viseklubben gikk på! Vi gleder oss over å kunne bidra til at Visens Dag leverer i Dalen vår!”

På scenen under framføring av allsang: Barn av regnbuen.

Fra venstre:

Gjertrud Coutinho, Lisen Oen-Pedersen, Marianne Sulen, Kathleen Pettersson, Jarle Veland, Jan-Henrik Haugsøen, og Eyvind Kartveit.

Foto Berit Vågnes Fisman.