Vellykket låtskriverkurs med Daniel Kvammen i Bergen

Daniel Kvammen besøkte Bergen 25. februar, og holdt låtskriverkurs for ivrige deltakere. De fremmøtte fikk først en inspirasjonsdel med tips til egen låtskriving, før kursene ble avsluttet med en master class der de selv kunne vise fram egne låter og få tilbakemelding fra artisten.

Daniel Kvammen Foto: Fyllingsdalen viseklubb sin Facebook-side

Låtskriverkurset ble holdt på Dyvekes, i samarbeid med Fyllingsdalen Viseklubb, Dyvekes Viseklubb, og Bergen Viseforum.

Daniel Kvammen har siden debuten i 2015 blitt en av våre mest folkekjære artister. Med over 25 millioner streams, Spelemannspris, platinaplater og et tyvetalls singler på norsk radio ila hans åtte år i det norske musikklivet har han blitt en stor favoritt blant publikum.

Hans musikalske univers har blitt beskrevet som et møte mellom bygda og byen, der tenåringsangsten møter den store kjærligheten. Som om Lars Winnerbäck eller Håkan Hellstrøm reinkarnerte en plass innerst i bygdenorge, som noen en gang så fint sa det. Med låter som Du fortenar ein som meg og Den tyngste turen har han gjort låter med catchy poprefrenger på dialekt til allemannseie.

Daniel Kvammen og medlemmer av Fyllingsdalen viseklubb. Foto: Fyllingsdalen viseklubb sin Facebook-side

På kurset fikk man høre hans tanker om det å skrive melodier og ikke minst tekst. Hva er det som gjør en sang minneverdig? Hvilke komponenter må med? Hvordan skaper man en god prossess for å skrive? Det

Tilbakemeldingen fra deltakerene var blant annet: “Daniel er verdens mest sympatiske person som lærer ifra seg alt han kan til oss som var tilstede, takk!”

De fremmøtte fikk først en inspirasjonsdel med tips til egen låtskriving, før kurset ble avsluttet med en master class der de selv kunne vise fram egne låter og få tilbakemelding fra artisten.

Det var også en master class med Daniel Kvammen og Nicolay Leganger i etterkant av Kvammens master class-del.

Fra masterclassen der deltakerne kunne vise fram egne sanger. Foto: Fyllingsdalen viseklubb sin Facebook-side