Nordiska Visskolan har søknadsfrist 15. april

Vil du studere viser og lage musikk? Da kan du søke på Nordiska Visskolan i Sverige.

Foto: Kelli Marie Jaama

Vil du si noe med musikken din? Visskolan er musikklinjen der sangteksten og det personlige uttrykket står i fokus. I et inspirerende og trygt miljø utforsker du ditt eget sceniske utrykk.

Hvordan vil du høres ut? Hva vil du fortelle? Og hvordan gjør du opptredenen din interessant for et publikum?

“På Nordiska Visskolan får du prøve ulike verktøy innenfor sang, scenisk kommunikasjon, låtskriving og skapende musikk. Du tolker både egne og andres låter og lærer deg hvordan man med enkle grep kan berøre et publikum. Du får jevnlig individuell veiledning i sang/visetolking og gitar. Vi jobber også med samspill i grupper hvor vi utforsker mulighetene for å arrangere musikk på spennende og nye måter.

I løpet av året har vi kontinuerlige konsertoppdrag, både på og utenfor skolen. På vårterminen har vi turnéer i grupper der du får muligheten til å komme ut og spille med dine klassekamerater i Sverige og i Norden.”

Maya Estrela Karlsen, deltagare på Visskolan 2023-24. Foto: Sara Reintz

Deltakerne er i blandede aldre fra 18 år og oppover, og kommer fra hele Norden. Store deler av undervisningen foregår på svensk, men det går utmerket bra å prate og synge på morsmålet ditt.

Hvert år har vi i Norsk Viseforum et samarbeid med Nordiska Visskolan ved at noen av artistene spiller på vår konsertserie, Unge Viser.


Nordiska folkehøgskolen finner du i Kungälv rett utenfor Gøteborg, 3.5 timer fra Oslo. Utdanningen er godkjent for lån og stipend fra Lånekassen.

"Etter bare ett halvt år på Visskolan, har jeg lært meg så uendelig mye! Dette gjelder både låtskriving, gitar, sang, andre instrumenter og fine opplevelser. Noe som er supert når jeg skal spille og formidle mine sanger, med selvtillit."

Maya Estrela Karlsen, deltagare på Visskolan 2023-24


Du kan lese mer om skolen, årsplaner og undervisning HER.