Nordisk Visefestival 22.-25. mai 2025

Vi er i full gang med planleggingen av et spennende nytt tilskudd til vårt nordiske visefellesskap, nemlig Nordisk Visefestival 2025. Skriv ned datoen i kalenderen allerede nå!

Kort om Nordisk visefestival 2025

 

Nordisk visefestival 2025 er en feiring av den rike nordiske visetradisjonen. Formålet er å presentere viser og viseartister fra alle de nordiske landene. Festivalen ønsker å vekke interessen for og betydningen av viser som en fellesnordisk kulturarv, samtidig som den utforsker hvordan visene blir brukt og formidlet i dagens samfunn.

 

Gjennom en rekke konserter med både klassiske og nye viser, vil publikum få oppleve den nordiske

visetradisjonen i all sin prakt og i en moderne kontekst. I tillegg til konserter vil det også arrangeres

fagseminar som tar for seg spennende temaer som "Hva kjennetegner de gode nordiske visetekstene i dag?" og "Finnes det slektskap mellom viser og moderne rap?".

 

Den nordiske visefestivalen 2025 finner sted i Lillestrøm, Akershus kommune i Norge fra torsdag 22. til

søndag 25. mai. Viseartister fra hvert av de nordiske landene vil bli invitert til å delta, og disse vil holde konserter på ulike steder - og for ulike målgrupper - i kommunen, inkludert biblioteker, Kulturkvartalet i Lillestrøm og andre lokasjoner. Barn og unge vil ha en fremtredende plass, både som utøvere og publikum. Festivalen kulminerer i en stor allsangkonsert i Stjernesalen på Kultursenteret i Lillestrøm hvor publikum deltar og synger med i denne musikalske feiringen av den felles nordiske visearven.

 

Vi sees og høres i Lillestrøm!