Månedens Klubb: Viser & lyrikk i Flekkefjord

VISER&LYRIKK LOGO.png

Månedens klubb er Viser & Lyrikk i Flekkefjord. Klubben i den vesle byen vest i Agder har et innholdsrikt program, som blant annet inneholder noe såpass sofistikert som visekonsert kombinert med champagnelunsj.

Vi har snakket med leder Knut Kjøde.

Fortell om klubben og hva dere driver med?

Klubben ble stiftet 10.05.2016, og er altså en ung klubb, som passerte 5 år i vår. Den ble til ved at vi var 3 venner som tenkte at dette kunne kanskje være noe for oss, så vi begynte veldig forsiktig, får å se hvordan dette kunne bli mottatt i nærmiljøet. Første visekonsert ble arrangert 05.03.2016, og var med Lars Martin Myhre og Peter Wemø.  Vi mente at klubben skulle blio lavmælt, bakovervendt, inspirerende og koselig institusjon for sammenkomster i byen vår. Vi ble tatt godt imot av publikum, og ferden videre har vært ganske så hyggelig. Vi har et veldig godt samarbeide med Grand Hotel i Flekkefjord og holder konserter på deres kafé, Kaffebørsen. 

Vi prøver å holde en konsert pr. måned, og 2-3 ganger i året arrangerer vi CHAMPAGNELUNCH, som alltid blir lagt til lørdag ettermiddag fra kl. 14.00 til 17.00.  Da rigger vi scene, og innbyr lokale trubadurer, historiefortellere, lyrikk interesserte, og andre til å komme å bidra med underholdning.  Vi har gratis inngang, og dette har utviklet seg til å bli ganske så hyggelig, med opptil ca. 150

besøkende. Har vi lite underholdning, så bidrar styret. Vi synger, spiller og alle sammen.

Hva er planene framover?
7. juli hadde vi konsert med Joe Rusi unplugged 14. august spilte Frode Johansen.
29. september kommer Tonje Halbjørhus. I oktober får vi besøk av en lokal duo som kaller seg «fandens oldemor».  Det er 2 rockere som fremfører sine rockemelodier akustisk, omgjort til visetempo.  Veldig hyggelig. Dato ikke fastsatt. Ellers har vi planer om konsert i november,  samt CHAMPAGNELUNCH siste lørdag før nyttår. Vi drømmer om å arrangere en visefestival en gang til neste år.

Hvordan opplever dere stemninga i det norske visemiljøet?
Vi storkoser oss med denne klubben.  Vi er veldig glade i viser og lyrikk, og har møtt veldig mange hyggelige trubadurer osv. I tillegg til publikum, selvfølgelig, som har gitt oss mange hyggelige tilbakemeldinger.

Vi synes stemninga i norsk visemiljø virker bra, men 2021 er jo blitt spesielt pga. corona, som har stoppet oss mange ganger. Men det ser vel ut som om dette skal rette seg utover høsten.

Ellers så driver vi jo på i vår lille by, og har ikke så mye kontakt med andre klubber.  Det kan kanskje være en oppgave for Norsk Viseforum å koordinere litt, på samme måte som Jazzforum gjør, og kanskje vi sammen kan hente noen økonomiske fordeler med det?

Besøk Viser & Lyrikk i Flekkefjord på Facebook her.

Asbjørn Ribe i Flekkefjord.

Asbjørn Ribe i Flekkefjord.

Terje Formoe og Frode Johansen i Flekkefjord.

Terje Formoe og Frode Johansen i Flekkefjord.