Månedens artist: Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov har hatt en lang og innholdsrik karriere, fullstappet av plateutgivelser, sceneshow, TV-opptredener og priser - sist fikk hun Alf Prøysens Ærespris i 2022. I desember fylte hun 60 år, noe som ble markert med både ny plate og jubileumskonsert sammen med KORK, på NRK. 2024 derimot, står i musikalens tegn!

Foto: Agnete Brun

Gratulerer med jubileum! Vi hopper fra kanten med et hårete spørsmål: hvordan vil du oppsummere de første 60 (fortrinnsvis den musikalske delen)? :D

Takk! Jeg har i grunnen holdt meg ved pianoet mesteparten av tiden. I grove trekk vil jeg si klassisk pianoelev fra 5-15, popartist fra 15-25, heks og turnérende musikalarbeider fra 25-35, kapellmester og arrangør fra 35-40 og humorist fra 40 til nå.

Foto: Nina Rangøy

I anledning jubileet ga du ut albumet "Symfonisk sidesprang" med KORK, og dere spilte også en jubileumskonsert som ble vist på NRK. Fortell litt om plata, prosessen og konserten. Hvordan ble samarbeidet med KORK til?

KORK fikk noen ledige datoer under pandemien. Jeg fikk et tilbud om to dager og tenkte sånne sjanser kommer bare én gang. Heldigvis var Helge Westbye og Grappa av samme oppfatning.

Det var en stor opplevelse å bli orkestrert av de beste, å få jobbe i storformat uten å tenke på å skulle være morsom. Manager Lisbeth Wiberg Olsen lå som gjedda i sivet i tre år for å få synkronisert KORK, Oslo Konserthus og NRK Underholdning. Hun fikk det til - og jeg fikk tidenes bursdag i form av albumslipp, konserter og TV-opptak på én og samme helg.




Hva er planene for 2024? Blir det mer musikk på plate eller scene?

Våren står i musikalens tegn. Jeg har satt musikk til Are Kalvøs historie "Spynorsk the musical" som har première på Det norske teateret 13 april. Prøvene begynte nylig, og jeg står til halsen i omskrivninger.

Det er sinnsykt mye energi i en sånn prosess og jeg blir rundt tre år eldre i løpet av prøvetiden. Jeg er høy som et hus på adrenalin og elsker det.  Til høsten skal jeg i tenkeboksen og skrive nytt soloshow.

Foto: Agnete Brun