Månedens klubb: Viser & Lyrikk i Flekkefjord

Sist gang vi snakket med Viser & Lyrikk i Flekkefjord, viste kalenderåret 2021. Mye har skjedd siden den gang, men kombinasjonen av visekonsert og champagnelunsj er fortsatt en suksess! Vi tok en prat med styreleder, Knut Kjøde!

Kan du fortelle oss litt om hva Viser & Lyrikk i Flekkefjord driver med?

Viser & lyrikk i Flekkefjord startet opp som en viseklubb i mai 2016. Initiativtaker var Knut Kjøde, Sverre Rune Bilstad og Frank Øverland, alle aktive innen sang og musikklivet i Flekkefjord. Idéen var å tilby folk i Flekkefjord konserter innen visesjangeren. De tre initiativtakerne er fremdeles aktive i styret, Knut som styreleder, Sverre Rune som nestleder og Frank som styremedlem.

Styret består totalt av 8 medlemmer. Fordelen med et så tallrikt styre er at dugnadsarbeidet blir fordelt på mange slik at det ikke blir så belastende på hver enkelt.

Klubben er godt mottatt i Flekkefjord, har økende tilslutning, og den vokser med hensyn til medlemstall. I dag har klubben 127 medlemmer.  Medlemskontingenten er bare 50 kr i året. Konsertbilletten koster 200 kr for medlemmer, 250 kr ellers, så medlemskontingenten er inntjent på én konsert. Klubben får noe støtte fra Flekkefjord kommune, og fra klubbens bankforbindelse, Flekkefjord Sparebank. Ellers klarer klubben seg godt uten offentlig støtte. Alt i alt har klubben god økonomi.

Foto: H. Helseth

Foto: K.M.Eie

Klubben arrangerer ti konserter i året. Konsertene holdes på Børsen, en lokal kafé og kaffebar som ligger i sentrum av Flekkefjord. I sommerhalvåret holdes konsertene i kaféens uteområde, i vinterhalvåret innendørs i kaféen. Utendørs er det plass til ca 150, innendørs ca. 50. Mange av artistene har gitt uttrykk for at det er gøy å spille konsert her, og ønsker å bli invitert tilbake.

En lørdags ettermiddag i romjula og i påskeuka, arrangerer klubben champagnelunsj med åpen scene på Grand Hotell i Flekkefjord. Da inviteres lokale visesangere, musikere og lyrikere til å bidra med to-tre nummer hver. Arrangementet er blitt svært populært. Det er gratis adgang og mulighet for å kjøpe en enkel lunsjrett med drikke til. Lokale støttespillere er Grand Hotell og Børsen.

Foto: K.M.Eie

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid?

Det er ikke lett å trekke fram noe bestemt høydepunkt fordi artistene er ulike med sine særegne kvaliteter. Vi har hatt flotte konserter med dyktige lokale utøvere som Joe Rusi og Tor Arve Barøy. Ut over de lokale visesangerne har vi hatt kjempefine konserter med kjente norske artister som Lars Martin Myhre, Frode Johansen, Asle Beck, Ole Paus og Elle Melle. I tillegg har vi hatt besøk fra Danmark av visesangerne Anders Mikkelsen, Bente Kure og Leif Ernstsen. De skotske artistene Ian Bruce, Elsa Jean McTaggart og Gary Lister har trukket fulle hus. Ellers må det nevnes at den svenske visesangeren Peter Wemö, som er bosatt i Norge, flere ganger har forsynt oss av den rikholdige svenske visesangskatten. 

Hva er klubbens planer framover?

30. desember hadde vi champagnelunsj på Grand Hotell i Flekkefjord, og vi tar også sikte på champagnelunsj i påsken 2024.

Ellers er klubben godt i gang med å booke artister til ti konserter i 2024.