Månedens artist: Yngvil

Yngvil er aktuell med den nye singelen, Brente jenter, sammen med en tidligere Månedens artist, Synne Sørgjerd. Hun har vært listet på NRK P1 og jobbet med Daniel Kvammen, og i høst kommer endelig debutalbumet!

Foto: Morten Brun 

Synne Sørgjerd og Yngvil. Foto: Morten Brun 

Gratulerer med ny singel! Fortell litt om både låta og skriveprosessen!

Tusen takk! (Og takk for at jeg får være månedens artist hos dere, det er veldig stas!)

Den nye låta mi heter Brente jenter, og er en låt til alle jenter som har brent seg på kjærlighetsrelasjoner før. Brent barn skyr ilden, brent jente skyr mannen med de gode intensjonene. Jeg håper at denne låta kan være en slags unnskyldning til alle guttene jeg har løpt ifra. I tillegg til å være en tanke på trikken til alle brente jenter: La oss tørre å leke med ilden igjen. 

Jeg skrev denne låta sammen med Synne Sørgjerd. Vi hadde et par kvelder med litt oransjevin ved pianoet. Ved juletider fikk vi på plass idéen og versene, men refrenget falt ikke på plass før natt til første dag i studio, hehe.  Jeg fikk både en låt og en venn ut av den prosessen. Anbefales! 10/10 opplevelse. 

Foto: Morten Brun

For nye lyttere - hvem er artisten Yngvil? 

Vel, her er en oppsummering: Yngvil er en ung viseartist som skriver låter for å få en slags orden i kaoset i hodet. Med låter som binder den eldre og yngre delen av visepopen sammen, er hun er nyskapende artist med respekt for sjangeren hun er en del av. 

Yngvil slapp sin første låt i mars 2023. Hun fikk en pangstart på karrieren da debutlåta “Ingenmannsland” gikk rett inn på NRK P1 sine spillelister, og ble liggende der i 24 uker. Hun avsluttet året med å bli valgt som Frelsesarmeens juleartist og ga ut låten “Holder pusten i desember”.

I tillegg er Yngvil en artist du bør få med deg live. Her får du både sjarm, timing og glimt i øyet. På en Yngvil konsert kommer du både til å le, gråte og reflektere. Det kan nesten garanteres. 


Hva er planene videre i år? Kommer det mer musikk? Blir det noe live?

JA og JA! Det er rett og slett i 2024 alt skjer. 20.september slipper jeg mitt debutalbum(!!!). Det skal selvfølgelig feires med en releasekonsert på Salt samme dag. Før den tid skal én siste singel fra det kommende albumet ut, og så kan det jo hende at det dukker opp en vinterlåt når mørket tar over i oktober/november. Bare følg meg på sosiale medier, så lover jeg å informere om alt det kule som skjer fremover!

Det skal vi!

Yngvil på Instagram

Yngvil på Facebook