Månedens klubb: Hammerfest viseklubb

Hammerfest Viseklubb er en av de nyeste medlemsklubbene våre, men de har arrangert konserter og visevandringer i en årrekke. De er aktive året rundt, og i høst arrangerer de konserter på passasjerbåten «Gamle Mårøy». Vi tok en prat med Andreas Fagertun.

Hagefest hos Håkon Foillien. Foto: Hammerfest viseklubb

Foto: Hammerfest Viseklubb

Kan du fortelle oss litt om klubben og hva dere driver med?

Hammerfest Viseklubb er per juli 2024 et helt nytt medlemslag i Norsk Viseforum, og klubben har eksistert som en uformell arrangør av konserter og visevandringer. Visevandringene har fra 2016 vært kjernevirksomheten til viseklubben.

Visevandring går ut på at ulike visesangere spiller på forskjellige serveringssteder i Hammerfest. På hver plass skjer det en loddtrekning av en premie som serveringsstedet stiller med. På vandringens siste spillested trekkes hovedpremien: en hjemmekonsert med en av visesangerne som har spilt på visevandringen.

Foto: Hammerfest Viseklubb

Hva er klubbens planer framover?

Klubbens planer fremover er å sette opp et høstprogram med konserter på passasjerbåten «Gamle Mårøy». Båten er vernet og gikk tidligere i lokalfart i Sørøysundet, og den drives og tas vare på av foreningen «Gamle Mårøys venner».

Foto: Hammerfest Viseklubb