Månedens artist: Marit Larsen

Marit Larsen er ute med den norskspråklige EP-en, Hun er min - en solid kjærlighetserklæring til datteren og kvinnene i hennes liv. Musikken har vært hennes Mount Everest og fristed på samme tid - et univers hun har kunnet bevege seg inn og ut av mens livet har servert en slags stafett i unntakstilstand.

Foto: Sarah Winona Sortland

Foto: Ingrid Pop

Gratulerer med ny EP, Hun er min! Vi elsker den! 🫶🏻 Hvem er «hun» egentlig? Kan du fortelle litt om det tekstlige både i låta og hele EP-en - hvilke historier er det du forteller denne gangen?

Tusen takk! Jeg er så glad for at den flyr av seg selv nå. Så mye musikk og tekst, så mye liv, har ledet frem til disse 21 minuttene. Hun er min er en solid kjærlighetserklæring til datteren min, og til kvinnene i mitt liv - hvor mye jeg lærer av dem, hvor heldig jeg er som kan lene meg på dem. Det har aldri vært tydeligere enn nå. Hvem «hun» er utvikler seg gjennom hele låta. Jeg elsker sånt.


Hvordan har skrive- og studioprosessen vært denne gangen? Det er en stund siden sist du ga ut album.

Denne musikken har levd i hodet mitt, på skriverommet, på en harddisk i veska og flyvende i en sky gjennom nesten fire år i Brooklyn, en pandemi og en baby. Den har vært mitt Mount Everest og mitt fristed på samme tid. Et univers jeg har kunnet bevege meg inn og ut av mens livet har servert en slags stafett i unntakstilstand.

Foto: Ingrid Pop

De siste par årene har det kommet låter på norsk, og på Hun er min synger du kun på norsk - noe vi selvsagt elsker! Hva har ført til dette skiftet?

Jeg har alltid elsket å skrive på norsk, men å skrive norsk tekst til musikk er noe av det vanskeligste jeg har begitt meg ut på. Jeg har jobbet på engelsk siden jeg var barn, og det har vært mitt musikalske morsmål, på et vis. Men på denne plata hadde jeg en nesten magnetisk dragning mot å prøve, jeg visste at det måtte bli sånn. Underveis i prosessen gjorde jeg noe av det skumleste jeg vet om - jeg spurte noen av de jeg beundrer mest om å komme med innspill. Disse tekstene hadde ikke blitt det de er uten Kjersti Annesdatter Skomsvold og Emilie Christensen.


Skal du ut og spille låtene noe i sommer og høst? Fortell litt om hvor og i hvilken besetning!

Jeg skal spille så mye fremover, og det gir meg så mye glede! Festivalsommeren blir med fullt band, og den lange klubb/kulturhus-runden over hele landet i høst blir med alle mulige formater tilpasset scenene vi spiller på. Fra det helt intime, nedstrippede, til full pakke med stryk og vidunderlige venner og overraskelser i miksen. Jeg skal spille låter som er skrevet gjennom de siste 25 årene, og jeg skal prøve å sette alt inn i en kontekst, by på den røde tråden, på en ny måte. Håper på utrolig mange fine øyeblikk der ute (inne).

Åh, vi gleder oss til å oppleve dette!

Marit Larsen - hjemmeside

Marit Larsen - Instagram

Marit Larsen - Facebook