Månedens viseklubb: Bluestown Voices

Sjangeren er blues, men koret Bluestown Voices er opptatt av sangens rolle og har samarbeidet med Elisabeth Andreassen! De har mange store prosjekter å både se tilbake på og glede seg til - og nå har de også blitt medlem av Norsk Viseforum!


Kan du fortelle oss litt om hva dere driver med?

Bluestown Voices er et blueskor som er godt formet i det eventyrlige Telemark. Støpt mellom fossefall, skog, fjell, et jernverk, og ikke minst et fantastisk bluesmiljø i den norske bluesens vugge, nemlig bluesbyen Notodden. Vi er rundt 20 sangere og et band med 3 musikere, dirigert av en av norges største bluesdronninger, Heidi Blåsmo. Bandet består av musikere som har levd med musikken i 30-40 år. De har vært innom sjangre som rock, country og blues. Notodden Bluesfestival og Juke Joint Studio, er ikke ukjent for disse karene.

Dirigent, Heidi Blåsmo, har vært aktiv utøvende musiker i over 35 år. Hun har hatt store konsertoppsett med mange kjente artister i Norge, men også gospelstjerner fra USA. De mest kjente artistene å nevne her er Øyvind Blunck, Guri Schanke, Sivert Høyem, Odd René Andersen, Madrugada, Hellbillies, Jørn Hoel, Jessy Dixon, Calvin Bridges, og mange, mange flere. Hun har utgitt egne album, og hennes låter ligger blant topp-listene i USA. Hun er aktiv med sitt eget band, Reloaded Norway, og har et kjent navn i Norges bluesklubber. Heidi har ledet mange kor i forskjellige prosjekter, og hennes første blues-prosjekt var «Phantom of the Blues». Denne korturnéen ble satt opp flere steder i Nord-Norge, for å feire Robert Johnsons 100 års-jubileum. Det er ikke vanlig at blues har låter som er arrangert for kor, men det setter ingen stopper for vår dirigent Heidi. Det er hun som arrangerer alle låtene vi synger. Hun er ikke spesielt notekyndig, men hun lager stemmene i hodet og lager lyttefiler, slik at koret får noe å synge og øve etter. Det er ganske fascinerende å se på.  

Fra en øvelse i Sonic Attic Studio, Notodden

Foto: Johannes Brendemo

 TELL IT LIKE IT IS!

Bluestown Voices omfavner blueshistorien fra dens spede begynnelse, fra slavenes arbeidssanger på bomullsmarkene, via tradisjonelle 12-taktere, til nyere musikk med solide røtter i bluesen.

Vårt repertoar er nøye gjennomtenkt, med innspill fra bl.a Knut Reiersrud, Jostein Forsberg, Morten Omlid, Trond Ytterbø og Espen Fjelle. Dette, for at vi ønsker å presentere mangfoldet bluesen har utviklet gjennom tidene. Vi brenner for å løfte frem gamle bluesskatter samtidig som vi ønsker å vise verden hvor viktig bluesen har vært og er for utviklingen av dagens populærmusikk. Våre solister er godt formet fra egne musikkprosjekter, både innen film og musikk, men også fra blueslinjen på USN i Notodden, samt vår dirigent Heidi Blåsmo selv. Vi er selvfølgelig også stolte av å være Norges ENESTE blueskor. Dette konsertoppsettet er unikt, og et mektig mangfold i musikkens historie. Vi gjør alt fra korte konsertoppsett, til 2x60 min om det ønskes. Publikum får uansett være med på en reise de sent vil glemme!

Fra kontrollrommet i Sonic Attic Studio

Foto: Johannes Brendemo

Fra vårkonserten i Låvekirka i Heddal.

Foto: Robin A. Eriksen

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid?

Det er vanskelig å velge, for vi har vært veldig priviligerte med fantastiske musikkopplevelser helt siden koret startet. Men, vi må nok trekke frem "Don't let the sun go down on me" på vårkonserten vi hadde i fjor, med selveste Bettan - Elisabeth Andreassen og Kim Rune Hagen.
Det ble en voldsom og vakker opplevelse, både for oss på scenen, og for de som reiste seg i en fullsatt sal i Låvekirka i Heddal. Alle sang med for full hals! Vi hadde en magisk vårkonsert, med sanger både på engelsk, norsk og svensk. Våren var definitivt på tur inn låvedøra i kirka :D

Hva er klubbens planer framover?
Fra høsten av skal Bluestown Voices først og fremst reise rundt med sitt nye prosjekt "Tell it like it is!" Det er et voldsomt stort prosjekt, som koristene har jobbet mye med, og som vi virkelig gleder oss til å vise frem.

Planen videre er å gjøre det samme prosjektet, men som bare omfavner bluesartister i Norge. Det vil bli en lett blanding av engelske og norske sanger, med en presentasjon av de flotte artistene vi har "her hjemme". Vi har snappet opp endel historier her og der. Vi bor jo i bluesbyen Notodden, så vi boltrer jo oss i bluesmusikkens hjerte, i Norge. Dette gleder vi oss til!

Morsomt øyeblikk fra backstage!

Fra venste: Dirigent - Heidi Kvalholm Blåsmo, Dirigentassistent - Anne Lene Norbø, Korets styreleder - Gertie Risvaag Aanjensen

Foto: Bluestown Voices