Månedens artist: Bjørn Eidsvåg

17. mars fyller Bjørn Eidsvåg 70 år, og det markerer han med ny musikk! Han har blikket rettet fremover - både gjennom samarbeid med unge produsenter, men også mot en sommer full av festivaljobber, og en høst med jubileumsturné!

Foto: Sebastian Bjerkvik

Hei Bjørn! Gratulerer med to flotte, nye singler!

Du er jo en bauta i norsk musikk, og har naturlig nok størst fanbase blant et voksent publikum. Det virker derimot som om du har nådd de yngre generasjonene også - har det påvirket måten du arbeider på?

Foto: Sebastian Bjerkvik

Jeg skal gi ut en EP i forbindelse med min 70-årsdag i mars. Der har jeg lyst til å peke framover - dristig, men verdt å ta sjansen. Derfor samarbeider jeg med unge produsenter: Anders Kjær og Carl-Viktor Guttormsen, for å se hva de kan gjøre med mine låter. Det har vært svært inspirerende. Anders produserte og er medkomponist av låta Vi to, som kom ut på Nils Bechs album i fjor høst, det er en duett med Nils og meg. Carl-Viktor produserte Ikkje sei det som det er, som jeg ga ut i fjor. Han produserte også Emma Steinbakken sin versjon av Floden, og det var grunnen til at jeg ville jobbe med han.

Spennende! Kan du si litt mer om låtene på den kommende EP-en?

Anders har produsert Savner deg, som jeg har skrevet sammen med Sigrid Sollund og sunget sammen med Ingebjørg Bratland. Det er en sang om smerten i å miste en partner, - hun er borte, men er det ikke likevel.

Carl-Viktor har produsert Far, som også er en sang om savn. Det er vel ikke så underlig at man i min alder savner folk. Den siste sangen på den kommende EP’en, skal bli en positiv sang som heter Folk flest er snille.

Midt i den mørke tiden vi lever i, er det viktig å ikke gi slipp på troen på det gode i menneskene. Jeg ønsker å heie på den troen. Denne låten produseres også av Carl-Viktor og er den mest oppegående låta - tempomessig, jeg noen gang har utgitt.

Foto: Sebastian Bjerkvik

Kan vi se deg noe live i sommer? Vi har tidligere lest at du synes du har brukt litt tid på å knekke koden for å spille på festivaler - hva tenker du på da? Vi håper vi får muligheten til å oppleve deg i sommersola!

Det blir en rekke konserter og festivalspilling i sommer - vi har knekt festivalkoden nå, tror vi. Den er i grunnen ganske enkel: Folk er mer på fest enn på konsert, så da må vi lage en set-liste deretter.

I høst blir det en mer omfattende jubileumsturné.

Den gleder jeg meg veldig til.

Vi også!

Bjørn Eidsvåg - hjemmeside

Bjørn Eidsvåg - Facebook

Bjørn Eidsvåg - Instagram