Månedens klubb: High Five

High Five er en ukulelegruppe fra Asker. Det startet med et ukulelekurs i 2015. Siden, den gang, har flere av kursdeltagerne holdt sammen og fortsatt med ukentlige øvelser på dette lille mirakelet av et instrument. Vi tok like godt kontakt med Kjell Arvid Hoff og Grete Seeberg om High Five.

Foto: ukjent

Fortell litt om bakgrunn for ukulelegruppen High Five fra Asker?

I 2015 deltok vi på et ukulelekurs i Asker over 3 kvelder. I forkant av det hadde en av oss i 2012 kjøpt en ukulele sammen med en meget bra og pedagogisk svensk lærebok: «Spela ukulele 1 & 2» som også inneholdt både DVD og CD. Etter ukulelekurset fortsatte 5 av oss, fra kurset, og møtes ukentlig til videre øvelser. Vi gikk gjennom deler av læreboka, og fortsatte med å synge og spille også andre ting. Etterhvert tok vi så kontakt med Drammen Viseklubb, ble kjent med dem og det trivelige miljøet de har skapt i sin viseklubb. For tiden er 4 av medlemmene i Drammen Viseklubb også med i High Five.


Hva vi driver med?

Vi liker godt å delta på samlinger som arrangeres av ukuleleklubber rundt omkring.  Når vi lytter til det andre gjør, får vi inspirasjon til det vi selv driver med. High Five spiller og synger, av og til, på sykehjem. Vårt repertoar passer kanskje best for den eldre garde, siden vi selv er pensjonister.

Vi setter fokus på variasjon i repertoar og forsøker å lære oss nye ting. Det er viktig at vi har det trivelig sammen og at alle i gruppen skal få «skinne». Sammen arrangerer vi musikken, ved å prøve ut ulike ting som foreslås, før vi bestemmer oss for hvordan musikken skal framføres.

Selv om vi startet som en ukulelegruppe, etter kurset, er vi opptatt av å bruke også andre instrumenter som bidrar til et mer spennende og variert lydbilde. Noen, av oss, har bakgrunn i kor, eller har spilt andre instrumenter, som trekkspill, torader eller el-bass. Deltagerne, fra Drammen Viseklubb, har stort sett hatt gitar som hoved-instrument, men har også andre instrumenter i sitt eie som brukes der det passer. Et eksempel er spilling på cajon for å holde rytmen.

Vår bassist, som også deltok på ukulelekurset, har kjørt et par basskurs, for oss andre, slik at vi også kan bidra med basspill på utvalgte melodier. Nå er han med og spiller ukulele igjen. En annen, fra Drammen viseklubb, er nå med og spiller bass. Det er fint å ha «flere bein å stå på»!

Foto: ukjent

Har dere noen høydepunkter i gruppens historie?

Vi har for det meste valgt å øve sammen og lære nye sanger og har ikke vært så opptatt av å opptre. Vår debut var å være «gjesteartist» en kveld i Drammen Viseklubb!

Den første gangen vi spilte sammen, for venner og kjente, var også et høydepunkt. Det var en samarbeidskonsert med en trekkspill- og felegruppe som kaller seg Nevergreens.

Ellers så har vår lille gjeng arrangert et ukuleletreff i Asker, der vi fikk besøk av andre klubber på Østlandet. Det var fint!


Hva er planene fremover?

Vi planlegger å arrangere et nytt ukuleletreff denne høsten, samt å spille på et par sykehjem samt å lære oss nye sanger!