Nå kan du nominere kandidater til Prøysenprisene

Hvem synes du fortjener Prøysenprisene?

Nå kan du være med på å bestemme hvem som skal få Prøysenprisene – ved å nominere den kandidaten du synes fortjener det mest.


Alf Prøysens hederspriser består av Prøysenprisen, Teskjekjerringprisen og Prøysens ærespris. 

Prøysenprisen

Prøysenprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Teskjekjerringprisen

Teskjekjerringprisen gis for fremragende innsats innen musikk, visekunst eller diktning innenfor de genrene som forbindes med Alf Prøysen, men med spesiell vektlegging på virksomhet rettet mot barn. Prisen tildeles skapende eller utøvende kunstnere, eller til oppmuntring for unge talenter.

Alf Prøysens ærespris

Juryen kan beslutte å dele ut Alf Prøysens Ærespris for langt og fortjenestefullt virke innen for de samme områdene som dekkes av de to andre prisene. Det er opp til juryen å bestemme om denne prisen skal deles ut.


Du kan se alle de tidligere vinnerne av Prøysenprisene her.


NOPA, Norsk Viseforum, Prøysenhuset og Norske Barne- og Ungdomsforfattere står for både oppnevning av juryen, og finansiering og utdeling av prisene. Prøysenhuset deltar også i arbeidet. Prisene deles ut på konserten Prøysen til byen i Kulturkirken Jakob i Oslo i november.


Send inn ditt forslag med en kort begrunnelse innen 19. mai. Nominasjonsskjema finner du her:



Foto: Rimor Delphin

Spellemann 2025

I kveld samles vi for å feire musikken – og ikke minst de nominerte i kategorien viser. Dette er en hyllest til visekunsten, til ordene som bærer mening, og melodiene som setter seg i sjelen.

Vi i Norsk Viseforum er stolte og fulle av forventning foran kveldens begivenheter. Det er inspirerende å se hvordan visesjangeren fortsatt blomstrer, takket være dyktige artister som tør å formidle det nære, det sterke og det ærlige.

Vi gratulerer og ønsker lykke til til kveldens fire nominerte artister: Frida Ånnevik, Marie Løvås, Anna Kajander, og Lars Martin Myhre.

Her kan du se sendingen live:

Månedens artist april: Hanne Sørvaag

Melodisk mester med globalt fotavtrykk

Foto: Mona Nordøy

Jeg er også opptatt av de mer uhåndgripelige delene av kreativitet, som hva inspirasjon er og hvor idéer kommer fra.
— Hanne Sørvaag

Hanne Sørvaag har i over to tiår vært en av landets mest produktive artister og låtskrivere. Fra debutalbumet You Know Me under navnet Paris i 2002, til sin imponerende karriere som låtskriver for andre artister – har Hanne skapt musikk som har beriket lister og hjerter. Med hits som Brief and Beautiful og en deltagelse i Eurovision Song Contest, har hun satt sitt preg på bransjen. Nå er hun på vei ut på en ny turné og holder låtskriverkurs for kommende talenter bl.a. på Ogna Scene 29.april i år. Vi har snakket med Hanne om hvordan det er å være artist i 2025, hvilke kreative metoder hun deler med kursdeltakere, og hvilke spennende prosjekter hun har på gang.

Som artist og låtskriver har du hatt en imponerende karriere, og du har skrevet utallige låter som har beriket musikklivet.
Verden og musikkbransjen er i stadig utvikling, og det skjer betydelige endringer i hvordan musikk både konsumeres og skapes.
Hvordan opplever du det å være artist og låtskriver i 2025, sammenlignet med da du debuterte i 2002?

Takk for fine ord! Jeg opplever det som at jeg var veldig “bortskjemt” i 2002 sammenlignet med i dag. Jeg fikk radio-listing på alle kanaler, og allerede helt i starten kom det bra med folk på konserter, de hadde kjøpt plata, og sang med på låtene. Å få til dette i dag med ny musikk oppleves veldig utfordrende og nærmest en umulighet til tider, selv om jeg nå har mange flere kjente låter og et mye mer etablert navn. 


Som låtskriver har du hatt en imponerende produksjon, både for deg selv og for andre artister. I år skal du også holde låtskriverkurs, blant annet i regi av Vestnorsk Viseforum på Ogna Scene 25.april.
Det sitter nok en del låtskrivere der ute som kunne tenke seg noen inspirerende tips. Hva er det viktigste kursdeltagerene kan få med seg på et sånt kurs?

Jeg deler min metode, som jeg har laget gjennom 25 år som låtskriver for meg selv og andre artister.

Den har jeg satt sammen av det jeg erfart fungerte best i utallige sessions med store artister, og triks jeg plukket opp fra låtskrivere jeg jobbet med som står bak noen av verdens største kommersielle hit-låter. 

Jeg er også opptatt av de mer uhåndgripelige delene av kreativitet, som hva inspirasjon er og hvor idéer kommer fra.

Foto: Mona Nordøy

Hva kan publikum forvente fra deg i nærmeste fremtid? Er det noen nye utgivelser eller spennende prosjekter på gang?

Jeg har akkurat utgitt en ny plate på norsk, og vært på en promoturné som kosta skjorta, så jeg tror det blir en stund til jeg gjør en sånn satsing, men jeg spiller konserter jevnlig, og har nok av sanger i katalogen å velge fra. Jeg skal også ut på en runde med trio der jeg spiller og tolker og hyller materialet til min ledestjerne Dolly Parton. 


Hvilke steder vil du besøke på turnéen?

Jeg er helt i starten av bookingen av turnéen, men jeg har fått mye interesse, og ser at det begynner å fylle seg opp. Først ut er Grimstad 12.april, også Stavanger 4.juni, og Skudeneshavn 5.juni. Nye steder legges til på hannesorvaag.no ettersom de bookes.

Utenom Dolly Parton, er det noen andre artister som har hatt en særlig innflytelse på deg som artist og låtskriver? Hvordan har de påvirket deg i ditt uttrykk? 

Jeg har også vært veldig inspirert av Sheryl Crow i hennes låtskriving, hun har bare utrolig flotte linjer og beskrivelser,  nydelige fremføringer med en særegen stemme. I perioder sa mine kollegaer at jeg var for inspirert av henne, at både sånn jeg skrev og sang hørtes for mye ut som henne. Det tok jeg til meg, det er viktig å finne sitt eget uttrykk, men også helt essensielt å ha noen som inspirerer en. Det er en balansegang.


Albumutgivelser fra Josefine visescene som feirer 30 år!

Josefine visescene presenterer i år et dokumentasjonsarbeid av de sjeldne – med materiale fra over 30 år med visekunst. Hver utgivelse er et stykke kulturarv som fortjener å bli delt med verden. Etter å ha lyttet gjennom 830 konserter fra de siste 30 årene, har de samlet en god samling av viser som publikum og klubben har opplevd sammen.

Jubileums-LPen ble sluppet 12. februar, og Den grønne skiva kommer snart. Denne utgivelsen er kun begynnelsen, og planen er å lansere 4-5 nye CD-er i løpet av året.

Finn platene i nettbutikken på josefinevise.no, eller kjøp dem direkte på en av deres konserter som en del av billetten.

Månedens artist i mars: Mads Gjetmundsen

Språk er identitet. Jeg er veldig stolt av dialekta mi, og synes selv den er vakker, og at den har en duvende og jordnær fremtoning.
— Mads Gjetmundsen

Foto: Jan Tore Eriksen

I dette intervjuet deler den talentfulle artisten Mads Gjetmundsen prosessen bak albumet “Ænda litt nærmere sine tanker” som kommer ut 7.mars. Albumet, som kombinerer personlige fortellinger med organiske og tidløse lydlandskap, er et resultat av både selvransakelse og kreativ utforskning. I samtalen diskuterer artisten hvordan dialekten fra hjemtraktene, "Totning", har blitt en viktig del av musikken, og hvordan denne følelsen av identitet også preger låtene. Les videre for å få et unikt innblikk i prosessen bak albumet, samt en smakebit på hva som ligger foran artisten i 2025.

"Ænda litt nærmere" er et album som blander personlige fortellinger med organiske lydlandskap. Kan du fortelle oss litt mer om hva som inspirerte deg til å lage akkurat dette albumet, og hvordan prosessen har vært å lage det?

Jeg har alltid drømt om å gi ut et album, så det har vært en knallgod kilde til inspirasjon i seg selv. Ellers har jeg fått mye inspirasjon av å nøste opp i personlige floker. Låtskrivingen er, og har vært en fin form for terapi. Det har blitt en del selvransakelse for å si det sånn!

Siden tekstene er såpass personlige og nære ville jeg også at lydlandskapet skulle by på noe av det samme. Jeg ville lage noe organisk, røft og tidløst, så albumet er spilt inn live på tape og mikset analogt.
Perfekt, ‘uperfekt’ på et vis. 

Tekster på totning – hvordan har dialekten din blitt en del av låtene? Føler du at den setter en spesiell tone, og hva betyr det for deg å bruke dialekt som ditt musikalske språk?

Språk er identitet. Jeg er veldig stolt av dialekta mi, og synes selv den er vakker, og at den har en duvende og jordnær fremtoning. Den første låta jeg skrev til dette prosjektet var ‘I min boble’, som ble utgitt under bandnavnet ‘Ma Jester’ i 2019. Den ble først skrevet på bokmål, men jeg følte da at låta manglet noe av meg selv. Siden den låta har jeg stort sett skrevet tekster på totning.

Jørgen Knutsen fra Tiger Records beskrev musikken din som en "Prøysensk utgave av Mac DeMarco". Hva synes du om denne beskrivelsen, og hvordan føler du at musikken din skiller seg ut i det norske musikklandskapet i 2025?

Den beskrivelsen liker jeg godt! Syntes den fanger essensen av det jeg har prøvd å få til med albumet. Jeg har hørt styggmye på Mac DeMarco opp igjennom årene, og Alf Prøysen har liksom alltid vært der.
Musikken min skiller seg vel ut i form av at det ikke er så forferdelig mange som opererer innenfor denne sjangeren på norsk. Jeg er selv veldig glad i det alternative landskapet, og er stolt av å kunne tilby musikk innenfor denne nisjen på norsk. 

Hva kan vi forvente fra deg fremover? Har du planer om å turnere, og hvordan ser du den musikalske utviklingen din i tiden som kommer?

Det blir en del spelling!
Nå først blir det minikonsert med salg og signering av vinyl hos Big Dipper i Oslo fredag 7. mars. Følger opp med en konsert av samme kaliber på Gjøvik dagen derpå.
23. april blir det releasekonsert med fullt band på Sveve Gjøvik, og 24. april på Parksalongen i Oslo.

Første uka i mai skal jeg ut på en Innlandsturné som support for Anna of the North. Det blir veldig stas! Ellers håper jeg på å få booket meg inn på diverse festivaler til sommeren. Planlegger også en norgesturné til høsten, og har en drøm om å legge ruta innom Sverige og Danmark!

Jobber ellers med ny musikk, og når det gjelder musikalsk utvikling kunne jeg tenkt meg å forske mer sammen med andre artister og låtskrivere. 

3 kjappe til slutt: 

Vinyl eller Spotify?

100 ganger vinyl over Spotify, selv om vi som musikere har blitt avhengig av det digitale for å nå ut. Tilgjengeligheten av musikk som strømmetjenestene tilbyr er helt fantastisk, og jeg bruker det flittig selv. Det er bare litt døll at denne tilgjengeligheten også medfører at musikken får en lavere verdi i samfunnet.

Hva er den siste låta du hører på repeat?

‘Dritten i midten’ - Pumpegris 

Hva er din guilty pleasure når det kommer til musikk?

Det kommer veldig an på settingen, men siden jeg i tillegg til musikken nå jobber som miljøarbeider på ungdomsklubb, er ‘Papirskip’ av Kim Larsen en god kandidat.



​​Våren på den norske visescenen 2025

Foto: Jo Michael

Våren 2025 byr på et variert og spennende program for viseklubbene rundt om i Norge. Fra etablerte artister til nye talenter, vil viseklubbene tilby en rekke konserter og arrangementer som hyller både klassiske og moderne visesanger. Her er noen av de mest spennende høydepunktene fra utvalgte klubber, der musikalske opplevelser og intime kvelder står i fokus.

Spelt Viseklubb – Tromsø

8. mars – Ida Karoline Nordgård, Ida Løvheim, Stine Maren Steien og Lisa Skoglund
En musikalsk 4-kløver som samles for første gang for å feire kvinnedagen. Alle fire er veletablerte navn i det nordnorske musikklivet og har spilt sammen på kryss og tvers av grupper tidligere.
Tid og sted: Lørdag 8. mars, kl. 19:30, Lillescenen i Kulturhuset, Tromsø

6. april – Henderson, Fliflet & Burgess
Fartfulle riler og energiske fremføringer, med temaer som hvalfangst, vennskap og vågemot.
Tid og sted: Søndag 6. april, kl. 20:00, Amtmandens, bakrommet

8. april – USpelt med Kongsbakken-elever
En kveld med talentfulle elever fra Kongsbakken.
Tid og sted: Tirsdag 8. april, kl. 20:00, Teaterkafeen på HT

26. april – Anders Jektvik
Anders Jektvik slipper ny musikk og tar publikum med på en turné der de får komme nær hans unike musikalske uttrykk.
Tid og sted: Lørdag 26. april (tid og sted oppgis senere)

25. mai – Fru Frantzen med orkester
Kortreist nordnorsk visejazz med FRANTZENS. Et musikalsk møte om livet og de nære ting, tilpasset jazzens elegante gevanter.
Tid og sted: Søndag 25. mai (tid og sted oppgis senere)


Harstad Viseklubb

18. februar – Runa Bergsmo
Den klassiske cellisten og barnesangeren tar et steg videre og fremfører et helaftens viseprogram for voksne. Sammen med sitt band, leverer hun både naivistiske og ærlige tekster.
Tid og sted: Mandag 18. februar, kl. 20:00

3. april – Strengeplukk
Feire tiårsjubileum med Strengeplukk som kombinerer bluegrass-tradisjon med vestlandsdialekter. Deres nye album "Neste steg" tar for seg både moderne og tradisjonelle sjangre.
Tid og sted: Torsdag 3. april, kl. 20:00

Stavanger Vise & Lyrikklubb

9. januar – Frank Eriksen m/venner
En flott oppstart på året med Frank Eriksen og hans musikalske venner.
Tid og sted: Mandag 9. januar, kl. 20:00

6. februar – The Real Neils
Et kveld med The Real Neils, kjent for sin engasjerende musikalske stil.
Tid og sted: Mandag 6. februar, kl. 20:00

6. mars – Strengeplukk
Strengeplukk kommer til Stavanger med sitt tiårsjubileum og et spennende album.
Tid og sted: Mandag 6. mars, kl. 20:00

3. april – Jarle Obrestad
En kveld med Jarle Obrestad og hans tidløse viseuttrykk.
Tid og sted: Torsdag 3. april, kl. 20:00

15. mai – 2 Me og To Te
En uforglemmelig konsert med 2 Me og To Te, som leverer både musikk og lyrikk på sitt beste.
Tid og sted: Torsdag 15. mai, kl. 20:00




JOSEFINE VISECENE - OSLO

19.mars - Sofia Karlson Den svenske visestjernen kommer endelig tilbake til Josefine visescene! Med tolv album, fire svenske Grammisar og utallige turneer bak seg har Sofia Karlsson gang på gang bevist sin evne til å berøre med sin oppriktige og intime musikk.

26. mars – Tønes & Anne Lise Frøkedal
En kveld med to av Norges beste visesangere, Tønes og Anne Lise Frøkedal.

2. april – ULD
En spennende konsert med ULD, en gruppe som utforsker visens mange nyanser.

9. april – Ingrid Bjørnov og Hilde Nygård (dobbelkonsert) Velkommen til en kveld med musikalske krumspring fra to generasjoner humorister. I anledning 30-årsjubileet har Ingrid lyst til å presentere en ung kollega - Hilde Nygaard fra Ski.

23. april – Jan Erik Vold/Kåre Virud – Tolv Blå
En sammensatt kveld med poesi og musikk, med Jan Erik Vold og Kåre Virud.

30. april – Jan Eggum
Jan Eggum fremfører sine kjente visesanger i et intimt format.

7. mai – Børsheim/Djønne
To musikere med et spennende samarbeid og et variert viserepertoar.


21. mai – Julie Kleive og venner
Julie Kleive sammen med Herman Wildhagen, Håkon Brunborg Kjestad og Zakarias (bratsj).

Gled deg til en vår fylt med musikk og visesang på noen av de fineste viseklubbene i Norge!







Månedens artist og visevenn

Fotokred Ine Hoem: Jørgen Nordby, Mari Tangen: Privat

Mari Tangen har vært en sentral skikkelse i visens verden i mer enn 50 år. Hva begynte som en uskyldig barndomsaktivitet, har utviklet seg til et livslangt engasjement for musikk og formidling

Ine Hoem har skapt et album som virkelig rører ved følelsene våre. På sitt nyeste verk, Minnelandet, leverer hun et av årets mest imponerende album – fra de intense tekstene og den unike stemmen hennes, til produksjonen og et fabelaktig band.

Landsmøte i Norsk viseforum 7. april

Vi utvider frist for påmelding til digitalt landsmøte i Norsk viseforum den 7. april kl. 17.30-19.30 i Zoom. Ny påmeldingsfrist er 20. mars.

Utkast på dokument til landsmøte formidles her fire uker før, og endelige dokument formidles her to uker før, samt sendes ut til de påmeldte. Se nederst på siden.

Klubber i regionene vest, øst og nord skal melde seg som delegater gjennom sitt regionledd. Ta kontakt på: vestnorsk@viseforum.no / ostnorsk@viseforum.no /post@nordnorskviseforum.no

Personmedlemmer kan melde seg direkte her, og valgkomiteen vil foreta et representativt utvalg på fem personer. Dere vil få endelig beskjed om dere er tatt ut som delegat i forkant. Alle kan uansett være observatør.

Jmfr. vedtektene våre. Les vedtekter og våre styringsdokument her:

https://viseforum.no/dokumenter

Ny frist for påmelding er 20. mars.



Månedens artist i februar: Ine Hoem

Jeg tror at tekster som gjør at lytteren klarer å se for seg stedet, og situasjonen, vil automatisk treffe mer enn en tekst hvor kjærligheten er generell.
— Ine Hoem

Foto: Jørgen Nordby

Ine Hoem har skapt et album som virkelig rører ved følelsene våre. På sitt nyeste verk, Minnelandet, leverer hun et av årets mest imponerende album – fra de intense tekstene og den unike stemmen hennes, til produksjonen og et fabelaktig band. Med en fortellende kvalitet som vekker både minner og drømmer, setter Hoem sitt tydelige preg på norsk musikk. I dette intervjuet deler hun hvordan hun har utviklet sin egen stemme som låtskriver, og hvordan hun med Minnelandet har skapt et album som virkelig treffer hjertet. Hva har vært hennes største inspirasjoner, og hvordan har reisen som musiker vært for en artist som har vokst fra sine første dager med bandet Pelbo, til dagens suksess?

Din musikk har en sterk fortellende kvalitet. Hvordan har du utviklet din egen stemme som låtskriver, og hvordan jobber du med tekstene for å treffe både personlig og universelt?

Med Minnelandet har jeg fokusert mye på å utvikle håndverket mitt som tekstforfatter. Tidlig i prosessen fant jeg ut at jeg ønsket meg en mentor, en slags redaktør som kunne gi meg tilbakemelding og videreutdanne meg. Gro Dahle (forfatter og tekstmentor) har vært utrolig viktig i den prosessen. Hun utfordret meg på å være mer konkret i beskrivelsene av følelser, på struktur og rim og ikke minst det å unngå klisjéer. For eksempel har jeg beskrevet kjærlighet med sted, tid, ting, smak, uten å nevne ordet kjærlighet nødvendigvis. Jeg tror at tekster som gjør at lytteren klarer å se for seg stedet, og situasjonen, vil automatisk treffe mer enn en tekst hvor kjærligheten er generell. Tenk at vi blei vi er et godt eksempel på låt hvor jeg tror jeg har fått til akkurat det.

Minnelandet er delt inn i kapitlene familie, oppvekst og kjærlighet. Hva fikk deg til å velge akkurat disse temaene, og hvordan har de formet albumets uttrykk? 

Temaene kom faktisk etter at albumet var ferdig. Jeg har alltid vært glad i konsepter, og jeg hadde lyst til å slippe låtene over en lengre tidsperiode, så hver låt fikk litt ekstra fokus. Da jeg satt med masteren så jeg at låtene mer eller mindre kunne kategoriseres i de tre temaene, og da kom idéen med kapitlene. Jeg har jo vokst opp i bøkenes verden, og synes idéen med kapitler understreket den fortellende stilen på plata.

Du har vært aktiv i musikkbransjen i mange år, og mange av oss har fulgt deg helt tilbake til tiden med bandet Pelbo, en trio med tuba, trommer og vokal. Når du ser tilbake på musikken du har skrevet gjennom årene, er det noen øyeblikk eller låter som overrasker deg selv i dag?

Det er kanskje ikke låter som overrasker meg, men jeg har en del låter jeg blir litt flau av. Et par av låtene på Moonbird synes jeg er veldig ambisiøse. Men jeg har bestemt meg for at katalogen min fortjener en slags respekt og godhet, om det gir mening, ikke at jeg skal gå rundt å angre på tidligere låter. Men jeg kan bli overrasket over kvaliteten på en del av det gamle, for eksempel debutalbumet mitt Angerville. Jeg var bare 25 år da det albumet kom, men jeg synes det låter helhetlig og jeg hører en tydelig visjon, som gjør at jeg får lyst til å gi en klapp på skuldra til 25-årige Ine. Jeg husker hvor mye usikkerhet jeg hadde da, hvor dårlig jeg egentlig følte meg, og hvor vanskelig jeg synes prosessen var. De siste tre platene mine (som alle er på norsk) har jeg helt bevisst kost meg mye mer med. Å lage musikk skal være krevende, ja, men ikke kjipt. Det skal gi meg glede, og jeg skal like å holde på med det. Jeg har brukt altfor mange år på å ha det kjipt alene.

Med nytt album ute nå, hva har du for turnéplaner fremover?  

I 2025 skal jeg spille 25 konserter i hele Norge. Jeg skal også ha 10-årsjubileum på Parkteatret med fullt band og gjester 10.september. Den konserten har jeg ganske store ambisjoner for. Om et par uker skal vi på befaring på Parkteatret, og jeg håper jeg kan lage en helhetlig konsertforestilling som folk kommer til å huske. Det er neste mål nå, å klare å lage live-opplevelser som treffer rett i sjela på folk.

Nordisk visefestival 2025 - en feiring av visekulturen i Norden

Første artistslipp er selveste Moddi, foto: Jørgen Nordby

Nordisk Visefestival 2025 – En Feiring av Visekulturen i Norden

Med støtte fra Nordisk Kulturfond, Sparebankstiftelsen, og Akershus fylkeskommune, markeres starten på et ambisiøst prosjekt: å styrke og fremme den nordiske visekulturen.

Nordisk Visefestival 2025, som finner sted i årets kulturkommune i Norge, Lillestrøm fra 22. til 25. mai, blir en uforglemmelig feiring av den rike visetradisjonen som binder sammen de nordiske landene. Festivalen har som mål å forsterke og løfte frem visekulturen i Norden, og vil presentere både tradisjonelle viser og innovative sanger fra artister fra hele Skandinavia, Island og de andre nordiske landene.

Festivalen vil løfte fram viser som en levende nordisk tradisjon. "Vi ønsker å presentere både de klassiske visene i tillegg til de nye, med artister fra hele Norden," sier Per Arne, styreleder i Norsk Viseforum. "Dette er en unik mulighet til å bygge et varig nettverk og nå ut til nye målgrupper."

Den aller første artisten som annonseres, er ingen ringere enn Moddi. En av Norges mest spennende og kritikerroste artister, kjent for sin unike stemme og gripende musikk. Det blir en magisk opplevelse!

Programmet inkluderer alt fra intime konserter og allsang til store spennende nordiske artister, samt låtskriverkurs med en av norges mest spennende låtskrivere, nemlig Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars.

Festivalen har satt seg et svært ambisiøst mål ved å invitere viseambassadører fra hele Skandinavia og Norden. Dette vil gi et unikt innblikk i mangfoldet som preger visesjangeren i 2025, og legge til rette for samarbeid på tvers av landegrensene – både under festivalen og i tiden etterpå.

Mer info kommer.

Nå kan du søke Norsk Viseforums artiststipend 2025

Fjorårets vinner Marie Løvås. Foto: Mikhela Greiner

Nå kan du søke på Norsk Viseforums artiststipend 2025!

Norsk Viseforums artiststipend skal fremme nye stemmer i den rike, norske visekulturen, og skal gå til en uetablert artist eller gruppe som signaliserer hvordan visa er aktuell i 2025.

Fjorårets vinner var Marie Løvaas, i 2023 vant Randi Oline, i 2022 vant Julie Henrikke, og i 2021 vant Daniela Reyes. Alle fire har markert seg stort i etterkant. I år kan du bli den som får et løft for artistkarrieren din! 

Mottakeren får: 

  • 30 000 kroner til produksjon eller formidling av egen musikk

  • Oppfølging fra erfaren mentor i samarbeid med MØST - Musikkontoret for Oslo, Viken og Innlandet

  • Norsk Viseforum booker og promoterer minimum tre konserter

  • Et større intervju på nettsidene våre

  • Oppfølging og god synliggjøring fra Norsk Viseforum gjennom året

  • Løpende medlemskap i Norsk Viseforum

        Søknadskriterier: 

  • Du lager egen musikk med fokus på det norske språk

  • Du er under 35 år (i en gruppe holder det at majoriteten er under 35)

  • Du skal fortelle hva du vil bruke pengene på, og hvordan det vil hjelpe ditt prosjekt 

Vinneren må i etterkant enkelt rapportere hvordan pengene er brukt. 

For å søke stipendet må du være medlem i Norsk Viseforum. Link til innmelding finnes i søknadsskjemaet. Personmedlemskap koster 400 kr årlig (50 kr for medlemmer under 26).


SØKNADSFRIST: 12.MARS

SØKNADSSKJEMA ER NÅ STENGT.


Minneord om Lars Martin Myhre - Et siste farvel fra Ingvar Hovland

MINNEORD OVER LARS MARTIN MYHRE

Tønsberg Domkirke 14. januar 2025

Forrige uke tok vi farvel med en av visenes største ikoner, Lars Martin Myhre. Hans musikk har berørt utallige hjerter, og hans innflytelse på den norske visetradisjonen er uforglemmelig.

I bisettelsen ble det lest minneord skrevet av hans nære venn og kollega, Ingvar Hovland. Vi ønsker å dele disse vakre ordene med dere, som en siste hyllest til Lars Martin Myhre. Hans kjærlighet for musikken og hans dyptfølte tilstedeværelse vil leve videre i oss alle.

 «Skål, skål, skål, kamerat, for sang og musikken, for latter og prat!»

synge du, Lars Martin, og hylle dine musikk-venner og ditt publikum i sangen

 «Skål, Kamerat».

I dag sier vi «Farvel, kamerat!».

 

Jeg fikk være Lars Martins samarbeidspartner og venn i om lag 25 år. 

Jeg skulle svært gjerne ønsket at det hadde blitt mange flere år. Som det heter i vår «Trøstesang»: 

«Vårt livsløp er ukjent, men målet bestemt:

Fra fødselen styrer vi alle, som kjent, vår skute mot død og mot grav».

 Nå høres disse linjene kanskje litt dystre ut. Men Lars Martin selv var langt fra en dyster person. Tvert imot. Han var et smilende menneske. En som møtte andre med vennlighet og godt humør.

 

Når jeg skulle være med Lars Martin på opptreden, var ofte lydteknikeren, den første vi møtte. Og teknikeren er selvfølgelig viktig i en sånn sammenheng. Det tror jeg nok teknikere flest er klar over. Og i alle fall ble de vi møtte, gjort oppmerksom på det. For Lars Martin begynner selvfølgelig umiddelbart å snakke med lydteknikeren på et alltid særdeles konstruktivt vis der det kommer fram at Lars Martin omtrent tar det som en selvfølge at han nå står ovenfor den beste lydteknikeren i alle fall på den nordlige halvkula. Og hvis det så viser seg at teknikeren kanskje ikke er akkurat det, så blir han uansett ikke fortalt det av pedagog Myhre, som visste at klaging og kjefting hadde ingenting for seg. Lars Martin trykte ikke mer. Tvert imot. Han løftet opp og fram med gode råd og vennlige innspill.

 

Når vi kom til hotellet og skulle sjekke inn, ville jeg helst få nøkkel og komme meg på rommet så fort som mulig. Men hvis det ikke var andre gjester i resepsjonen, slo Lars Martin mer enn gjerne av en lang, vennlig og hyggelig prat med resepsjonisten, som utvilsomt var den mest interessante resepsjonisten Lars Martin Myhre hadde møtt – i alle fall på den nordlige halvkule. 

Sånn fikk Lars Martin de vi møtte underveis av arrangører, for eksempel, til å føle seg vel, og til å kjenne seg viktige og gode og inkluderte. Og helt uavhengig av hvor mange som kom på konserten, var han like blid og imøtekommende.

 

I dagene etter at Lars Martins død ble kjent, tikket det inn meldinger og kondolanser også til meg fra personer som nettopp understreket hans raushet og hans vennlige, hjelpsomme og inkluderende vesen.

 

Jeg var et par år eldre enn Lars Martin. Men kunne nok likevel av og til føle det som om han var den eldste. Selv om han også var den mest ungdommelige.

Det hadde selvfølgelig med at vi jobbet i lag i en bransje der jeg, i forhold til han, var novise. Selv hadde han jo en erfaring fra musikkfeltet av en annen verden. Men i tillegg var han klok og av og til nesten irriterende kunnskapsrik. Jeg mener… jeg hadde tross alt mer formell utdanning. Men Lars Martin holdt seg utrolig godt orientert og fulgte med på og hadde kunnskap om og var interessert i så veldig, veldig mye.

 

Han var et engasjert menneske og en engasjert KUNSTNER med klare kunstneriske ambisjoner. Han ville lage noe fint. Fin musikk. God musikk.

Og så var han glad i humor. Han elsket ordspill, lek med ord, med språket, og han hadde sans for surrete musiker-blødme. 

Også i hans kunst var humoren sentral. Tenk bare på samarbeidspartnere som Arild Nyquist og Odd Børretzen. Humorister – men ofte med et stort alvor i det de skrev.

 

Om humoren var en verdi i seg selv, så var det for Lars Martin ikke minst et middel i forhold til å formidle VIKTIGHET. Han snakket ofte om det, om å formidle noe VIKTIG. Om å virkelig ha noe av betydning på hjertet. Noe som kanskje kunne bety litt for noen. Det var prioritet nummer én for kunstneren Lars Martin Myhre.

Og for han var VI, OSS, FELLESSKAPET, LAGET, DU OG JEG viktig. 

For å sitera frå tekster som har sitt utspring i samtale med en engasjert Lars Martin:

 

«Vi knytter de bånd som må knyttes på jord.

Vi trenger å være en flokk.

Vi trenger ei søster. Vi trenger en bror.

«Seg selv» ville aldri bli nok.»

 

Nettopp dette insisterte Lars Martin sterkt på. 

 

«Jeg kan håndtere hva som helst

og bøyer ikke av for noen.

Jeg framstår som en fri og frelst,

og som en klippe, trygg i troen min,

​men ikke uten deg.»

 

Eller:

«Det styres og streves

hver bidige dag.

Men livet skal leves,

og vi lever i lag.

 

Vi styrer og støyer

fra morgen til kveld,

men er ikke øyer

med nok i oss selv.

Du kom med ditt eget,

og jeg kom med meg.

Og mye ble leget

da mitt møtte deg.

 

For hva skal jeg tro på

når verden blir sort,

og ingen kan vise meg vei?

- Når grunnen jeg stod på

med ett faller bort,

da tror jeg, da tror jeg på deg.»

 

 

Apropos Lars Martin som engasjert menneske og kunstner:

Da den tragiske krigen rammet Ukraina, og reportasjer om fortvilte mennesker som søkte tilflukt i metroen i Kharkiv nådde oss, foreslo han tidlig en «Vuggesang fra Metroen.»

Og på melodi av Händel hørte han for seg en flyktning synge «Tar du imot meg?».

 

Hans samfunnsengasjement og humanisme innebærer også et blikk for «under-dogen».

Vi lagde en gang en sang som het Engel. I forkant sa Lars Martin at han så for seg en litt «lost» person på gata som møtte en engel – i form av en Frelsesarmé-soldat:

 

«Jeg har sett en engel,

møtt en engel,

en som tok meg i sin favn.

Jeg fikk se en engel,

høre en engel

hviske meg mitt navn.»

 

Lars Martin hadde rett som det var et samarbeid med Frelsesarméen og Frelsesarméens hornorkester. Og han kalte seg av til for, ikke frelsessoldat, men frelses-leiesoldat. 

 

Det er for øvrig heller ingen tilfeldighet at vi gjennom dødsannonsen oppfordres til å gi en gave til Kirkens Bymisjon.

 

En av idéene Lars Martin lanserte, og som ble en realitet, var «Kårner Kafé», som jeg personlig satte veldig stor pris på å få være delaktig i og reise rundt med.

Denne konsertforestillingen handler om stamgjestene på en særdeles brun kneipe, og forestillingen introduserte publikum for en rekke drikkfeldige og til dels kriminelle karakterer, som, flere av dem, hadde sitt opphav i virkeligheten, om enn anonymiserte i forestillingen. 

Jeg skal ikke gå inn på historien om Frivoll… eller Josse, som egentlig het Johannes og hadde vært prest, men som nå bare var «prest opp i et hjørna». Mye humor og tull og tøys. Som endte opp med alvor og viktighet.

 

Lars Martin insisterte helt fra starten av på at dette var et verdighetsprosjekt.

En av de første gangene vi hadde framført Kårner Kafé, kom ei dama bort etterpå og presenterte seg og sa: «Min far døde i rennesteinen. Takk for at dere har fortalt at min far var så mye mer enn bare en fyllik.»

 

Jo, jeg vil påstå at det ble et verdighetsprosjekt, Lars Martin. Blottet for moralsk pekefinger og helt i din ånd.

 Som kunstner arbeidet Lars Martin så å si helt til det siste. Og han var veldig glad for at han, takket være gode hjelpere, blant andre Anette Gilje i plateselskapet og flotte musikere, fikk spilt inn og gitt ut «Lønn» med syv sanger. 

 

I Nettavisen skrev anmelder Tor Hammerø blant annet:

«Den store sangeren og gitaristen Lars Martin Myhre forlot oss denne uka og gjorde det med et nydelig siste visittkort – innspilt de siste månedene han fikk leve.» (…)

Anmeldelsen sluttet sånn:

«Lars Martin Myhre møtte sin skjebne på en sterk, modig, vakker og fortrøstningsfull måte. Og han gjorde det på et musikalsk og verbalt vis som sørger for at han blir værende en av de største musikalske historiefortellerne.»

Terningkast 6.

 

Lars Martin var en god og kjær venn. Og han var glad i sine venner. Han var glad i sine musikere og snakket alltid om dem med begeistring.

Men ikke minst snakket han med begeistring, kjærlighet og ENORM stolthet om Lars og Ingrid. Jeg skjønte jo tidlig at de antagelig var de beste ungene, senere ungdommene og unge voksne på den nordlige OG på den sørlige halvkulen.

Han snakket mye om hvordan familien støtta han i den tunge sykdomsperioden med mye vondt. 

En dag vi pratet på telefonen, skjønte jeg at, oi, nå har han det vondt igjen. Jeg kjente at jeg kom på gråten og sa: «Å, dette hadde du ikke fortjent, Lars Martin. Det hadde jo INGEN fortjent.» Da kom det kjapt fra en litt rusten røst i telefonen: «Jo, et par stykker.» - Og så gikk gråten over til latter. 

Til og med DA var humoren der.

Men som sagt; familien – med kona Anne Gry i spissen, var der virkelig da det røyna på som verst. Og MANGE ganger gjentok Lars Martin: «Anne Gry har vært helt fantastisk. Anne Gry har vært helt fantastisk.»

Og det var han veldig takknemlig for.

 

Lars Martin lagde musikk til flere større verk. Ett av dem var til en kirkefestival med temaet BEVEGELSE:

«Vi er på vei.

Slik vil det alltid være.

Et lite liv er alltid underveis.

Og underveis,

i alt vi får å bære,

er hver en dag

er del av siste reis.»

 

Og så husker jeg godt at han siterte noen linjer fra «Stormen» av Shakespeare og lurte på om det ikke kunne bli en sang med utgangspunkt i de linjene. Og det blei det – med følgande refreng:

 ​«Vi er av samme stoff som drømmer veves av.

​Vi er det univers som livet leves av

​en stakket stund, før vi blir vist av sted.

​Et lite liv - så omringet av fred.»

 

Jeg vil slutte med noen sangvers der jeg ikke riktig visste hvilken tittel vi skulle bruke. Men da sa Lars Martin: «Den må hete «Bønn»».

  «Måtte du alltid se striper av lys

over veien du går.

Måtte du alltid ha kraft til å bære

den motgang du får.

Måtte du lykkes når terningen kastes

og skjebnen er blind.

Og måtte du alltid forbli 

ung i sinn.

 

Måtte du alltid ha noen som blir

når du trenger dem mest,

noen som er der og deler en hverdag

så vel som en fest.

Ja, måtte din ensomhet aldri bli større

enn det du kan ta.

Og måtte du selv, som venn,

være god å ha.

 

​Måtte din frie tanke

​undres og søke på ny, og på ny, og på ny.

​og måtte ditt hjerte banke

​for alle som trenger ly.

​Måtte du alltid ha evne til kjærlighet

​og til å gi…

 

Måtte du alltid få styrke og mot

til å reise deg opp

hver gang et sviende nederlag brenner

i sjel og i kropp.

Måtte du alltid ha evne til kjærlighet -

og til å gi.​    

Da har du selv fått en gave i livet.

Da settes du fri.»

 

Så blir det likevel ikke først og fremst farvel, kamerat. Det blir først og fremst TAKK, kamerat.

Hvil i fred.


Norsk Viseforum feirer 50 år!

I år markerer vi et viktig jubileum – 50 år siden stiftelsen av Norsk Viseforum på Vinstra, 4. august 1975! 

Norsk Viseforum har vært en sentral aktør i den norske musikkverdenen og en viktig del av den visebølgen som har preget vårt musikalske landskap. Med initiativ fra Lars Hauge og Visens Venner har organisasjonen siden den gang arbeidet utrettelig for å fremme visekulturen i Norge gjennom viseklubber, festivaler og støtte til utøvere.

2025 er et jubileumsår, og vi inviterer dere alle til å feire sammen med oss!
Gjennom året vil vi markere 50 år med visekunst på ulike måter – med arrangementer, og spesielle markeringer. Vi ser frem til å dele mange magiske øyeblikk, og vi håper dere vil være med på feiringen!

Slik kan du være med:

  • Følg med på våre kanaler for informasjon om kommende jubileumsarrangementer og spesielle markeringer gjennom hele året.

  • Del dine beste minner fra Norsk Viseforum i kommentarfeltet på Facebook og Instagram – bli en del av feiringen og fortell oss hva som har gjort Norsk Viseforum spesielt for deg!

Stipendtildelinger 2024

VISESTIPEND

Seks talentfulle låtskrivere mottar Norsk Viseforums Visestipend 2024!

Norsk Viseforum fortsetter tradisjonen med å støtte skapende viseartister. I 2024 har seks dyktige låtskrivere blitt tildelt Visestipendet for å utvikle sine musikkprosjekter. Vi gleder oss til å høre all den flotte musikken som er på vei!

Papole Khaki

Foto: Silje Askheim Eriksen

Papole Khaki
Papole Khaki jobber med sitt debutalbum, som utforsker livets store temaer gjennom tekster på både norsk og kurdisk. Stipendet går til miksing og mastering av albumet for å løfte fram hennes unike musikalske perspektiv.

Håkon Stubberud
Håkon Stubberud kombinerer indie-rock og rap i to spennende musikkprosjekter. Stipendet støtter hans arbeid med låtskriving og produksjon sammen med anerkjente produsenter.

Trine Harbak
Trine Harbak ønsker å utforske den nordiske visetradisjonen gjennom turné og innspilling i Sverige. Stipendet gir henne mulighet til å spille inn sin debut-EP med erfarne samarbeidspartnere.

Andreas Humlekjær
Andreas Humlekjær jobber med sitt fjerde album, der han skriver nært og ærlig om angst, familie og livets usikkerheter. Stipendet gir ham tid og rom til å fullføre dette personlige prosjektet.

Marianne Jørgensen
Marianne Jørgensen kombinerer elektroniske og akustiske elementer i sine norskspråklige viser. Stipendet støtter arbeidet med hennes neste album, som tar for seg relasjoner og livets mange faser.

Ragnhild Risnes
Ragnhild Risnes skriver humoristiske og tankevekkende viser på trøndersk med et særpreget musikalsk uttrykk. Stipendet går til innspilling av hennes debut-EP, der hun samarbeider med dyktige musikere og produsenter.




TURNESTIPEND

De aller første mottakerne av Norsk Viseforums nye stipender er nå valgt. Turnéstipendet støtter aktive personmedlemmer på veien ut til publikum. Vi i Norsk Viseforum er glade for å kunne støtte fire spennende prosjekter gjennom vårt nye turnéstipend. Disse artistene og bandene skal spre viseglede over hele landet i 2025.


Vera Sonne

Norsk Viseforum presenterer mottakerne av Turnéstipend 2025

VERA SONNE

Bandet Pumpegris, ledet av Vera Sonne, kombinerer norsk folkemusikk med funk, tidlig rock og visepop. Med sitt debutalbum Fritids, produsert av Tuva Syvertsen, legger de ut på en landsdekkende turné med konserter i blant annet Bergen, Stavanger, Trondheim, Hamar, Inderøya og Oslo. Albumet hyller norsk slåttemusikk og utforsker kontrastene mellom ungdommelig sorg og voksen fryd.

DINA MISUND

Dina Misund tar med seg sine medmusikanter på en turné i mars 2025 med konserter i Trøndelag og Nordmøre, blant annet i Trondheim, Kristiansund og Stjørdal. Med røtter fra Midsund synger Dina på norsk dialekt og ønsker å inspirere unge til å satse på musikk fra små bygder. Hennes musikk formidler sterke historier med et personlig og ekte uttrykk.

OLA TENNES

Etter 25 år som bandmusiker har Ola Tennes etablert seg som soloartist. Med radiospilt musikk og flere utgivelser bak seg, planlegger han en omfattende releaseturné i tre etapper for sin nye EP som slippes 1. april 2025. Turneen dekker nordvest, sørvest og østlandet, hvor publikum kan vente seg sterke tekster og ektefølte melodier.

LOVISE ESPELAND

Lovise Espeland og hennes band Bare Folk kombinerer viser, jazz og folkemusikk. Deres debutalbum lanseres våren 2025, og bandet legger ut på en turné som strekker seg fra Kristiansand til Tromsø. Med originale låter som spenner fra melankoli til livsglede, ønsker Bare Folk å vitalisere forbindelsen mellom lyrikk og musikk.

Plusstipend

Norsk Viseforum har i år et helt nytt stipend som heter Plusstipend, stipendet skal gi en anerkjennelse til våre erfarne veteraner. Vi er glade for å presentere årets prismottakere!

Ingvar Hovland
Tekstforfatter og artist som har holdt en rekke konserter det siste året, blant annet med Are Sleveland og flere kjente samarbeidspartnere. Stipendet skal brukes til reisekostnader og nye innspillinger.

Cathrin Gram
Arbeider med albumprosjektet Tankefugl, som utforsker temaer som selvoppdagelse, savn og indre ro. Albumet kombinerer akustiske og elektroniske elementer, med utgivelse planlagt i juni 2026. Stipendet brukes til innspilling og produksjon med produsent Thomas Andersen.

Gudmund Rydning
Visesanger med lang fartstid, blant annet fra Viseklubben Pan og Askeladden Viseklubb. Har gitt ut tre album, med «Gitarspel og poesi» som det nyeste. Mottar stipend  til turnévirksomhet og musikalske prosjekter.

Vi gratulerer alle mottakerne!

Tildelinger til viseklubber i hele Norge!

Norsk Viseforum har gleden av å kunngjøre årets tildelinger til viseklubber gjennom flere av våre støtteordninger. Vi gratulerer alle mottakerne og håper at disse midlene bidrar til økt aktivitet, samarbeid og levende musikkmiljøer over hele landet!


Klubbstipend

For å fremme tettere samarbeid på tvers av Norsk Viseforums medlemslag har følgende klubber mottatt Klubbstipend i 2024:

  • Drøbak Viseklubb, Drammen Viseklubb og Skedsmo Viseklubb

  • Vestnorsk Viseforum

  • Bergen viseforum, Strilen og Stallen

Vi ser frem til mange spennende samarbeidsprosjekter!




FRIFONDMIDLER

Frifondmidlene skal stimulere til barn og unges frivillige aktivitet og deltakelse lokalt. Disse klubbene og prosjektene har mottatt midler høsten 2024:




  • Hersleb Visekollektiv

  • Geiga

  • Spelt

  • Egersund Visefestival

  • Oddny

  • Miniselskapet

  • The Wilhelmsens

  • Bergen Viseforum

  • Kragerø artist- og viseklubb




Vi gleder oss til å følge disse prosjektene!

OPPSTART AV VISEKLUBB

Viseklubber er hjertet i Norsk Viseforum. For å bidra til oppstart av nye klubber med fokus på unge under 26 år har vi tildelt oppstartsmidler til:

Trondheim Låtskriverklubb. Foto: privat

  • Trondheim Låtskriverklubb

  • Hammerfest Viseklubb

  • Hersleb Visekollektiv

  • Oslo Rapklubb

Vi ønsker dem lykke til med oppstarten!





ØKT DELTAGELSE

Støtteordningen for økt deltakelse retter seg mot barn og unge. Følgende klubber har fått midler for prosjekter som skal inkludere flere:

  • Egersund Visefestival

  • Visebasaren

  • Viseklubben Geiga

  • Hersleb Visekollektiv

  • Viseklubben Wilhelmsen

Vi håper prosjektene inspirerer flere til å delta aktivt!






BOOKINGSTIPEND

For å bringe vinnere av artiststipendet ut til flere viseklubber har vi tildelt bookingmidler med dette som. formål til:

  • Kråkeslottfestivalen i Senja

  • Haugesund Viseklubb

  • Bergendal Gård i Bergen

  • Originalen i Skien

Vi ser frem til mange fantastiske konserter!

Vi gratulerer alle mottakerne og takker for innsatsen de legger ned for musikken. Sammen skaper vi et levende og inkluderende visemiljø over hele landet!

Natalie Sandtorv og Kaja Bremnes er våre nye medarbeidere

Kaja Bremnes (t.v.) og Natalie Sandtorv

Med over 240 søkere til stillingen som kommunikasjonsrådgiver hos oss falt valget på våre to nye, dyktige medarbeidere; Natalie Sandtorv og Kaja Bremnes.  

Begge to viste stor kreativitet, faglighet, god forståelse for vår organisasjon og vårt potensial - og ikke minst sterk motivasjon for å jobbe nettopp hos oss. Vi er veldig stolte og glade for å presentere våre to nye ansatte! Vi har ansatt Natalie Sandtorv som kommunikasjonsrådgiver og Kaja Bremnes i nyopprettet stilling som medlemsansvarlig og prosjektmedarbeider. Begge to i 40% stilling. 

Natalie Sandtorv har utmerket seg som en kompromissløs utøver på den internasjonale jazzscenen. Med en master i Music Performance fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og en bachelor i jazz fra Griegakademiet i Bergen, har hun utviklet seg til en anerkjent utøver. Hennes album Heart Echoes har fått stor oppmerksomhet, og hun blander jazz med R&B og pop for å skape et samtidsaktuelt uttrykk. Natalie har også skrevet bestillingsverk for kjente festivaler og har samarbeidet med anerkjente musikere som Nils Petter Molvær, Thurston More fra Sonic Youth og Arve Henriksen. 

Natalie sier hun drives av å skape større engasjement rundt forumet og gleder seg til å bidra til en spennende utvikling av visekunsten! -Kommunikasjonsarbeid er veldig spennende og kreativt, og selv om jeg jobber mye med dette i egne prosjekter liker jeg tanken på å komme inn i et annet miljø og bli inspirert av tradisjonen og fornyelsen av visekunsten. -Jeg vokste opp på viseklubben Teaterfabrikken og fikk se utallige konserter fra jeg begynte å jobbe i garderoben i en alder av 14 år. Det var et inspirerende miljø, og jeg elsket atmosfæren på konsertene. Jeg gleder meg til å jobbe i NV da de er et veldig fint forum som jobber for utviklingen av visen og jeg håper at jeg kan være en god resurs for dem!

Kaja Bremnes er en talentfull musiker som har bodd og jobbet i både Berlin og København, i tillegg til omfattende turneer i Europa. Hun driver i tillegg eget firma med bunadsøm, og har lidenskap til tradisjoner og kulturell arv. Hennes bakgrunn og erfaring gir henne en dyp forståelse for utøvende kunst, og hennes lidenskap for visekunst skinner gjennom i alt hun gjør. Kaja har vist stor kreativitet, faglighet og sier at hun gleder seg veldig til å jobbe med oss. - Jeg har sett en spennende utvikling i organisasjonen de siste åra. Det er spennende å se hvordan det jobbes med visen som begrep til å kunne romme noe mer. Jeg var egentlig ikke jobbsøkende, men akkurat denne jobben kjente jeg at jeg bare måtte søke på, forteller Kaja.

Daglig leder i Norsk Viseforum, Liv Bakke Kvinlog, sier at både Natalie og Kaja imponerte oss med sin kreative tilnærming, faglige dyktighet, sterke motivasjon og gode forståelse for vår organisasjon og vårt potensial.

Vi er stolte og glade for å få Kaja og Natalie med på laget, og ser frem til det de vil bidra med i Norsk Viseforum!

Månedens artist, visevenn og klubb

Søk våre nye stipender: Turnéstipendet og Plusstipendet

Vi har gleden av å lansere to helt nye stipender hos oss. Det er et turnéstipend for våre personmedlemmer, samt vårt tiltak for å gi en klapp på skuldra til våre veteranmedlemmer: Plusstipendet. Personmedlemmer kan søke direkte på Plusstipendet, mens medlemmer i viseklubb skal nomineres av sin viseklubb. Ta kontakt med leder av din viseklubb dersom du ønsker nominasjon. Plusstipendet skal gå til personer som er 50 år innen utgangen av 2024.