Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld innlemmet i Rockheim Hall of Fame

Foto: Geir Mogen / Rockheim

Foto: Geir Mogen / Rockheim

Rockheim Hall of Fame er et æresgalleri over personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Utmerkelsen utdeles av Rockheim, det nasjonale museet for populærmusikk. Den kan tildeles artister/grupper/personer tidligst 25 år etter at de har debutert.

HALVDAN SIVERTSEN (f. 1950)
Etter noen smått eksperimentelle utgivelser, løsnet det for Halvdan Sivertsen i 1979 med visealbumet Nordaførr, som ikke minst inneholdt «Kjærlighetsvisa», som siden er blitt allemannseie. Fra da av har bodøværingen vært en av Norges mest populære visekunstnere og underholdere. Han er representert i sangbøker, har mottatt en rekke priser og har nådd et bredt publikum både gjennom rollen som barne-TV-onkel i samspill med hunden Labbetuss, og sin deltakelse i kjempesuksessen Gitarkameratene sammen med Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Han er en formidler av meningsfulle tekster, fengende melodier og verbalt artisteri med masser av humor og selvironi – og ofte en sterk kjærlighet til Nord-Norge.

Halvdan fix.jpg


JONAS FJELD (f. 1952)

Terje Lillegård Jensen, bedre kjent som Jonas Fjeld, har siden 70-tallet vært en ledende artist innen country- og viseinspirert rock. Han er en av få som har gjort suksess både som soloartist, som halvparten av en duo, som medlem av en trio og som frontfigur i et band. Hans dype, varme røst, og rytme i gitarspillet, har ført til at han har satt sitt preg på norsk populærmusikk. Han har mottatt flere Spellemannpriser, samarbeidet med en rekke musikere både som produsent, studiomusiker og artist – Ole Paus, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Lynni Treekrem, Øystein Sunde, Rick Danko, Jahn Teigen, Chatham County Line og Eric Andersen er noen av dem. Senest i fjor høst toppet han den amerikanske Billboardlista i sjangeren bluegrass, med albumet Winter Stories, sammen med amerikanske Judy Collins. 

Jonas Fjeld på Rockheim. Foto: Sigurd Lamark

Jonas Fjeld på Rockheim. Foto: Sigurd Lamark

Norsk Viseforum gratulerer så mye til to særdeles viktige representanter for visekulturen i Norge.

I tillegg til de to vise-legendene ble også den anerkjente jazzsangeren og komponisten Radka Toneff (1952-1982) innlemmet i dag.