Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger

Frivillige kulturorganisasjoner og lokale kulturforeninger som vil inkludere flyktninger fra Ukraina som ønsker å delta i en musikk- eller kulturaktivitet, kan nå søke på en ny støtteordning.

Norsk musikkråd har sammen med Musikkens studieforbund og Kulturalliansen lansert den nye støtteordningen «Kulturfellesskap med ukrainske flyktninger» om skal styrke flyktningenes livskvalitet gjennom å gi mulighet for deltakelse i kultur- og fritidsaktiviteter.

Ordningen skal styrke flykningenes livskvalitet, gi mulighet for deltagelse i musikk- og kulturaktiviteter, skape inkludering i lokalsamfunnet og gi tilgang til sosiale nettverk.

Målgruppen for tilskuddsordningen er frivillige kulturorganisasjoner og lokale kulturforeninger som vil inkludere flyktninger fra Ukraina som ønsker å delta i en musikk- eller kulturaktivitet. Dette er organisasjoner og lag i det frivillige musikk- og kulturlivet, herunder medlemmer av nasjonale organisasjoner tilknyttet Norsk musikkråd, Musikkens studieforbund eller Kulturalliansen.

Det er løpende søknadsfrist.

Les mer om støtteordningen her.