Vellykket låtskriverkurs med Daniel Kvammen!

Forrige lørdag samlet spente låtskrivere seg på Kulturhuset i Oslo for å få inspirasjon fra viseartist, Daniel Kvammen.

Daniel Kvammen holdt låtskriverkurs i regi av Norsk Viseforum. Foto: Karstein Grønnesby

Et forventningsfullt Kulturhuset i Oslo, fikk høre hvordan Daniel Kvammen tenker når han går i gang med låtskrivinga. Vi fikk høre hans tanker om det å skrive melodier, og ikke minst tekst. Han snakket om hva som gjør en sang minneverdig, hvilke  komponenter som må med, og hvordan man skaper en god prossess for å skrive.

Daniel Kvammen viste hvordan noen av låtene ble til. Foto: Karstein Grønnesby

Foto: Karstein Grønnesby

Daniel Kvammen har siden debuten i 2015 blitt en av våre mest folkekjære artister. Med over 25 millioner streams, Spelemannspris, platinaplater og et tyvetalls singler på norsk radio i løpet av hans åtte år i det norske musikklivet, har han blitt en stor favoritt blant publikum. Daniel Kvammens musikalske univers har blitt beskrevet som et møte mellom bygda og byen, der tenåringsangsten møter den store kjærligheten. Som om Lars Winnerbäck eller Håkan Hellstrøm reinkarnerte en plass innerst i bygdenorge, som noen en gang så fint sa det. Med låter som Du fortenar ein som meg og Den tyngste turen har han gjort låter med catchy poprefrenger på dialekt til allemannseie. På lørdag delte han hvordan denne reisen har blitt til.

Et lyttende publikum. Foto: Karstein Grønnesby

Låtskriverkurset med Daniel Kvammen var sist ut i en rekke inspirerende kurs i regi av Norsk Viseforum. I løpet av det siste året har vi hatt kurs med låtskrivere som Trygve Skaug, Daniela Reyes, Janove Ottesen og Mira Thiruchelvam. Følg med i våre kanaler for neste kurs!

Rom for diskusjon og nettverksbygging. Foto: Karstein Grønnesby