Vellykket låtskriverkurs med Jonas Alaska i Trondheim!

På lørdag hadde en spent forsamling møtt opp før å høre Jonas Alaska dele sine beste låtskrivertips på Musikkbyen Trondheim. Han er aktuell med sin første norskspråklige låt, Store Lillebjørn, og vi kan trygt si at han innfridde!

Foto: Wilhelm Særvoll

Jonas Alaska er en av sin generasjons sterkeste låtskrivere her til lands, og står bak uforglemmelige låter som «October», «If Only as a Ghost», «In The Backseat» og «Morning Light». De siste ukene har han vært aktuell med sin første norskspråklige låt; Store Lillebjørn, en hyllest til Lillebjørn Nilsen. Låta traff en nerve, og har berørt svært mange i etterkant av Nilsens bortgang. Store Lillebjørn har blitt omtalt i en rekke aviser og nettsteder.

Foto: Wilhelm Særvoll

Foto: Wilhelm Særvoll

På lørdag holdt han låtskriverkurs i Trondheim, i regi av Norsk Viseforum, Trondheim viseklubb og Musikkontoret Tempo. Han spilte flere egne låter, inkludert Store Lillebjørn, og snakket blant annet om forskjellen på å skrive på engelsk og norsk. Han ble spurt om han ser seg selv som en viseartist, og svaret var et tydelig ja - og han understreket også at han ser det som et skikkelig kvalitetsstempel å bli omtalt som nettopp det.

I slutten av kurset var det lagt opp til en masterclass der mange dyktige låtskrivere fikk vist frem egne låter, og samtidig fikk innspill og tilbakemeldinger fra Jonas. Dette ble en stor suksess, og noen av låtskriverne kunne fortelle at de ble så glade over å få tilbakemelding fra ham at “det skulle de ta med seg i graven”.

Foto: Wilhelm Særvoll

Vi takker for et strålende og inspirerende kurs, og takk til engasjerte og dyktige kursdeltakere! Vi gleder oss til flere låtskriverkurs fremover, og til å kunne følge Jonas Alaska videre!