Fullt hus på åpningen av Unge Viser med Turab og kamilla!

Det ble en fantastisk åpning av vårens Unge Viser i Naustet på SALT i går! Turab og kamilla trakk fullt hus og skapte magisk stemning for et begeistret publikum.

Turab på Unge Viser i Naustet. Foto: Karstein Grønnesby

Vi fikk høre Turab spille både låter fra «Himmelrotter fra landsbyen» og helt nye låter fra albumet som kommer, inkludert den neste singelen som kommer 8. mars og har Marit Larsen som duettpartner!

Eksklusiv intimkonsert med Turab. Foto: Karstein Grønnesby

Kunsten til Turab beskriver opp- og nedturene og alle festene imellom. Den tar for seg store temaer, situasjoner og opplevelser vi alle mennesker gjennomgår i løpet av et liv. Han utleverer seg selv i håp om å bidra til samhold og minske gapet mellom ulike kulturer. Det er en sårbarhet, ærlighet og desperasjon i Turab sin stemme som er umulig å ikke føle seg truffet av.

Karrieren til Turab startet allerede som en ni-åring gjennom prosjektet Gatekunst, og siden da har han gitt ut en rekke singler, EP, debutalbum og nå sitt andre album. Turab har også vært med å skrive musikk for andre artister, både her til lands, men også på et internasjonalt nivå. Han har mottatt gull- og platinatrofeér for sitt låtskriverarbeid i Norge samt i store deler av Asia.

Han har sunget duetter med Ane Brun og Nils Bech, og de siste tre årene har han også vært med på en rekke filmer og serier, og Kompani Lauritzen nå sist. Han har millioner av streams og er godt vant med store scener. I går fikk 40 heldige publikummere høre låtene akustisk, helt intimt i Naustet.

Turab spilte låter fra sitt kommende album for et lydhørt publikum. Foto: Karstein Grønnesby

Et stappfullt Naustet, fikk også høre de nydelige og personlige låtene til kamilla. Alene ved pianoet, fremførte hun låter som blir sluppet i løpet av året.

kamilla ved pianoet i Naustet. Foto: Karstein Grønnesby

Tidligere har hun gitt ut et album under sitt fulle navn Kamilla Wigestrand, og om egen musikk sier hun: “Helt siden jeg var liten har jeg skrevet dagbok. Og etter hvert som jeg begynte å klimpre på pianoet, ble låtene mine dagboken min. Sangene jeg skriver har alltid vært måten jeg forstår følelsene mine, verden og det jeg går gjennom på. Om det er mine opplevelser, eller andres historier som jeg føler som mine egne.

For meg ligger magien i de små øyeblikkene. Som når månen titter frem på himmelen en slapsete dag i Oslo, eller når et par kysser i regnet utenfor kafévinduet der jeg sitter. Jeg skriver enkle tekster om ting jeg tror vi alle kan kjenne på fra tid til annen. Som å føle at man ikke helt strekker til, i et hav av andre som tilsynelatende har alt på plass. Det er en optimisme i musikken min, noe litt godt i det vonde. Fordi det er ikke håpløst, selv om det er trist. I det såre, så er det noe fint. Og det er det jeg vil formidle med musikken min.”

kamilla fremførte uutgitte låter som kommer som singler i løpet av året. Foto: Karstein Grønnesby

Det var en elektrisk stemning og en fantastisk opplevelse for de som fikk plass på åpningen av Unge Viser.
Merk i kalenderen allerede nå; neste Unge Viser er 20. mars: Unge viser: Johan Berggren + Låt Stå.