Vellykkede låtskriverkurs med Moddi i Tromsø og Harstad

Moddi besøkte Tromsø og Harstad 8. og 13. februar, og holdt låtskriverkurs for ivrige fremmøtte. Deltakerne fikk først en inspirasjonsdel med tips til egen låtskriving, før kursene ble avsluttet med en master class der de selv kunne vise fram egne låter og få tilbakemelding fra artisten.

Skjermdump fra Nordlys sine nettsider. Foto: Johannes Lundvoll

Ifjor vant Moddi både Prøysenprisen, og Spellemannpris for albumet, Bråtebrann. Engasjerte deltakere fikk høre hvordan han tenker når han lager musikk!

Kurset i Tromsø var et samarbeid med Viseklubben Spelt og Nordnorsk Viseforum, og ble arrangert på Tvibit. Avisa Nordlys var tilstede og dekket kurset, og saken kan du lese her.

Kurset i Harstad var en samarbeid med nyoppstartede Harstad Viseklubb og Nordnorsk Viseforum, og ble arrangert på Nordic Pub.

Moddi i Harstad. Foto: privat

Til Ballade sier Moddi at han trivdes godt med kursrollen – og lærte nye ting selv:

Moddi i Harstad. Foto: privat

– Det var veldig trivelig å holde kurs på nyoppstarta Harstad Viseklubb. Den yngste deltakeren var 13, og den eldste godt over 60, så det var ekstra stas. Når det gjelder det å skrive, kan alle lære av hverandre. Jeg selv endte opp i en totimers viseprat med Ann-Iren Hansen (låtskriver og tidligere vinner av Norsk Viseforums artiststipend, red.anm.) og lærte masse selv.

– Det er sjeldent at jeg diskuterer dette faget med andre visesangere, forteller Moddi. – Vi møtes jo stort sett backstage og på flyplassen, så vi har ikke en naturlig arena for å dele triksene våre. Målet mitt med å holde et kurs er å ufarliggjøre låtskrivingsprosessen. Selv de beste låtskriverne har skrivesperre, og bak enhver hit ligger det utallige dårlige forsøk…

– I starten på skriving av enhver låt er vi alle nybegynnere. I hvert fall føles det sånn, selv for oss som har et titalls album på samvittigheten, forteller Moddi.