Månedens viseklubb: Evert Taubes Venner

Evert Taubes Venner har vært her en god stund nå, og i 2021 feiret de 40 år. Evert Taube har en spesiell plass blant medlemmene, men det er deres felles interesse for viser som er det virkelige limet, og vennskapsbåndene.. Møt månedens viseklubb i august.

Kan du fortelle oss litt om klubben og hva dere driver med?


Vi ble etablert i 1981 og har for tiden 35 medlemmer med ulike ferdigheter, fra de som bare deltar i allsang til noen som presterer profesjonelt. Felles er interessen for viser og vennskapet rundt dette. Evert Taube har en spesiell plass hos oss, men vi synger alle mulige slags viser.


Vi møtes hver siste torsdag i måneden kl. 19.00 i Villa Ly på Slemdal i Oslo. Det er som oftest et hovedprogram på ca. en time, forberedt av et eller flere av medlemmene. Det kan dreie seg om en bestemt visekunstner, viser om et bestemt tema, eller besøk av en eller flere eksterne utøvere. Etter pausen kan flere bidra. Det kan være med viser, dikt eller en god historie. 


Vi underholder på seniorsentre, sykehjem, private selskaper, bedrifter, pensjonistforeninger etc. Vi arrangerer også enkelte offentlige programmer. I løpet av årens løp har vi også påtatt oss mer omfattende kulturelle løft. 

Medlemskap i Østnorsk Viseforum og Norsk Viseforum gir tilgang til informasjon, kurser og hyggelige treff med likesinnede over hele landet.


Foto: Aftonbladet


Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid?

Det siste av mange høydepunkter er vårt 40-års jubileum, som på grunn av korona- epidemien ble feiret ca. et år forsinket, 8. juni 2022. Inntil da gledet vi oss med jubileumsskriftet “Glimt fra et klubbliv”, som ble ferdigstilt i rett tid. Det gir oversikt over mange høydepunkter, klubbprofiler, hverdagsliv og utfordringer i klubben. 


Av store høydepunkter ellers, må fremheves «Taube synger Taube» i Sandvika teater i 1996, med besøk av Everts lillebror Gösta Taube, den gang 92 år. Den gamle sjøulken gav publikum et autentisk gjenhør med skandinavisk visekultur på sitt beste.


Det gjorde også forestillingen «Evert Taube, en fortrolig aften» i Sandvika teater i 1999, med besøk av Everts sekretær de siste årene av hans karriere, Inga Brit Fredholm, ledsaget av Everts viser fremført av våre egne medlemmer og innbudte krefter fra andre viseklubber. Nok en stappfull sal og gode avisomtaler.

Hva er klubbens planer framover?


Vi vil fortsette vårt vanlige klubbliv med godt vennskap, hyggelige møter og gode viser. Vi søker også å tiltrekke oss nye medlemmer. Åpne programmer der publikum inviteres planlegges også i år. Følg med på vår Facebookside.

Foto: privat