Rævspark stående.jpeg

SØknadSfristen er ute

Ny mulighet i 2019

Tanken bak stipendet er å gi et lite økonomisk skyv - eller et vennlig rævspark som det heter - til artister i visesjangeren som allerede har kommet et lite steg på vei.

Stipendet vil gi en mulighet for å både spille inn eget materiale og komme seg ut på en turné. Fjorårets vinner, Maria Toresen, får i 2018 gitt ut EP´en Alle små ting og drar på viseklubb-turné i februar / mars.

Hvem som får de 30 000 kroner i "Rævspark-stipend" avsløres på Josefine Visescene 28. februar under konserten med Maria Toresen og Pål Are Bakksjø (fjorårets finalist).

Toresen er allerede en helstøpt artist. På turné landet rundt alene med gitaren vil hun kunne levere helstøpte konserter med det mangfoldet og de kontraster som kreves av et kresent visepublikum
— stipendjuryen 2017
bilde_med_logo.png

Ny profil

Her ser du Norsk Viseforums nye logo, nettsiden er kledd i våre nye farger og nedenfor ser du dem på våre nye profileringsprodukter.

Vi hjelper våre medlemmer med å glede, berøre og skape mening gjennom viser.
— Norsk Viseforums medlemsløfte
 
 

Som medlem støtter du vårt arbeid med å styrke betydningen og vilkårene for viser i Norge.

Vi jobber kontinuerlig med å skape flere arenaer hvor viser blir formidlet, og vi er derfor stolte av å si at vi har bidratt til etablering av mange nye viseklubber rundt om i landet. Vi jobber politisk for anerkjennelse av visesjangeren og for at virkemidler og støtteordninger også skal komme visesjangeren til gode.

For deg som er utøvende og / eller skapende visekunstner i Norge i dag er det mange organisasjoner som ivaretar dine rettigheter og behov. Norsk Viseforum er for deg som ønsker å markere tilhørigheten til vise-sjangeren.

Norsk Viseforum er ikke en bookingagent, management eller plateselskap, men vi kan hjelpe dere med kontakter og nettverk til det. Dersom du lurer på noe angående ditt medlemsskap, send en epost til medlemsservice@viseforum.no

Fordelsprogram

Som medlem blir du også med i vårt fordelsprogram Kulturfordel.  Det gir gratis instrument med på flyreise med SAS, 15% rabatt på Gitarhuset.no og mange andre gode tilbud.

Kulturfordel →

Få blad i posten

Som medlem får du vårt nordiske viseblad VISOR i postkassen 2 ganger i året. Her kan du lese anmeldelser, intervjuer og reportasjer på norsk, dansk og svensk om det nyeste og mest spennende i Norden innenfor sjangeren. Men du kan også velge å kun abonnere på bladet.

Abonnér her →

TWITTER

Administrasjonen

BT2B8087.png

Audun Reithaug - daglig leder

 

Har bachelor musikkvitenskap fra universitetet i Oslo, bachelor faglærer jazz fra Universitet i Stavanger og master i musikkpedagogikk fra Norges musikkhøgskole i Oslo. Kommer fra Flekkefjord og var ildsjel og økonomi-ansvarlig i rockefestivalen Fjellparkfestivalen tidlig på 2000-tallet. Når han ikke er på jobb for Norsk Viseforum  spiller han bass med en rekke forskjellige artister. 

0y06-13.jpg

Øyvind Rauset - redaktør

 

Rauset er redaktør for viser.no og det nordiske bladet VISOR. Han er utdannet ved Østlandske Musikkonservatorium og Kunst-og Håndverkskolen og Kunstakademiet i Oslo. 3 år leder i viseklubben Nye Skalder. Felespiller i bl.a Folque, Ym-Stammen og Oslo Radio-Orkester, spilt på Roskilde, Kalvøya- og Quart-festivalene. Gitt ut 2 album i eget navn (Landskap Med To Figurer, 13 Umulige Danser), og Folque-viseboka sammen med Morten Bing. Har laget musikk for film og tv og jobbet som designer for bla Kripos, Justisdept., Programbladet og Det Kgl Slott.

STYRET

20170512_131438-01.jpeg

F.v. Knut Arild Melbøe - fra Bergen, bosatt på Hønefoss, Eli Helene Johannessen – fra Salangen, Erling Riibe Ramskjell – fra Hamarøy, Synneva Gjelland fra Voss bor i Oslo, Per-Arne Brunvoll – fra Skedsmo, Emilie Elinsdatter Olsen – fra Rana, bor i Trondheim. Fraværende: Peter Wemö, Lillesand.

10556960_690966140976098_2166814408561097390_o.jpg

Styreleder
Per-Arne Brunvoll

Ble medlem av Skedsmo Viseklubb i Lillestrøm etter at han flyttet til Skedsmokorset tidlig på 2000-tallet. Tok over som styreleder i klubben etter hvert og i 2012 også som styreleder i Østnorsk Viseforum.  Har blant annet master i Utdanningsledelse og særlig opptatt av pedagogikk og læring som fenomen. Jobber med kompetanseheving til daglig og har lagt til rette for en rekke kurs og seminarer for viseutøvere. Svært aktiv i det lokale visemiljøet og arrangerer blant annet låtskriververksted og gitarkurs i tillegg til opptredener knyttet til Den kulturelle spaserstokken med mere.