Nicolay Leganger utnevnt til æresmedlem i Norsk Viseforum

Styret i Norsk Viseforum hadde en spesielt ærefull oppgave lørdag kveld under landsmøtehelgen. Vi fikk hedre en person som har betydd utrolig mye i visebevegelsen, Nicolay Leganger. Talen som ble holdt av styreleder, Per-Arne Brunvoll og daglig leder, Liv Bakke Kvinlog, i forbindelse med utmerkelsen kan leses i sin helhet her:

Styret og daglig leder i Norsk Viseforum sammen med Nicolay Leganger.

F.v. Roar Ødegård, Ole Vuyo Småge, Liv Bakke Kvinlog (daglig leder), Per-Arne Brunvoll (styreleder), Nicolay Leganger, Erling Ramskjell og Tove Bøygard.

Foto: Tatjana “Vega” Johansen.



Kjære alle sammen, visevenner, kolleger. 

Styret i Norsk Viseforum har en spesielt ærefull oppgave i kveld. Vi skal få hedre en person som har betydd utrolig mye i visebevegelsen. Han har vært medstifter og styreleder i 7 viseklubber i Norge, med ca. 700 medlemmer. Hvorav den første klubben ble stiftet i 2014. Da ble Strilen stiftet og et viseeventyr var i gang på Vestlandet. 

Vi nevner:

Det er på hans initiativ og søknad arrangert 


  • 29 låtskrivingskurs

  • 750 låtskriverkvelder, konserteer, medlmskvelder og øvinshjelp i Stallen 

  • Gitaropplæring som integreringstiltak

  •  Kurs for flyktningbarn

  • Tre talenkonkurranser i Bergen

  • Tre festivaler i Skånevik

  • Siden 2015 har han arrangert 90 konserter i Bergen

  • Støtten han har søkt og fått  til klubbene overstiger 2.500.000 kroner til aktviteter 

Så har han vært medlem i NVFs valgkomité i tre år. En oppgave han har levert med stor integritet og kraft. Han har fått inn nye, spennende og ressurssterke personer som Tove Bøygard, Hanne Rye-Hansen og Ole Vuyo Småge inn i styret i samarbeid med de andre i valgkomiteen. 


Han går uredd løs på oppgaver, han er modig og viser stort pågangsmot i å få til det han drømmer om - og å få til ting også andre rundt han drømmer om. Han skaper mye som kommer veldig mange gode tilgode. 

I 2017 ble han tildelt frivillighetsprisen i Lindås kommune. 

Han sa da at "det er de andre som gjør at jeg kan holde på som jeg gjør." 

Han har blitt omtalt som «en ny, sjelden plante i Guds låtskriverherbarium” av ingen ringere enn Lars Martin Myhre (!) 

Han vi hedrer i kveld er en talentutvikler, tekstforfatter, låtskriver, komponist, visesanger, ivaretaker av kulturarv, og en som gir så mye til mange mennesker gjennom miljøene han har skapt rundt visa på Vestlandet.

Vi er utrolig takknemlig for alt du skaper rundt deg i visas navn. Det er en stor glede å i kveld utnevne Nicolay Leganger til æresmedlem i Norsk Viseforum. 


Norsk Viseforum gratulerer Nicolay Leganger for vel fortjent utmerkelse!

Visens dag ble markert 12. mars

Visens dag ble markert 12. mars

For å feire visedikteren og trubaduren Evert Taube, ble det bestemt i 1970 at hans bursdag, 12. mars, skulle være Visans dag. Dette har blitt feiret i Sverige, og etter hvert ble det bestemt at dette også skulle være en nordisk feiring. Vi oppfordret til markering av dagen, og rundt om i landet ble visene løftet fram! Les hvordan Fyllingsdalen viseklubb brukte dagen!